Bilecikten kısa kısa

Bilecikten kısa kısa -Belediye Başkanı Yağcı: -Bazen yaptıklarımızı anlatmayı dahi unutuyoruz


BİLECİK (A.A) - Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, az konuşup çok iş yaptıklarını, bazen de yaptıklarını anlatmayı unuttuklarını bildirdi.
     Yağcı, yaptığı yazılı açıklamada, 9 yıl içerisinde kentteki zaruri ihtiyaçlarının büyük bir kısmının giderildiğini belirterek, bundan sonra mekansal estetiğe önem vereceklerini kaydetti.
     Vatandaşın daha iyi ve huzurlu bir ortamda yaşaması için çalıştıklarını ifade eden Yağcı, şunları belirtti:
     Az konuşup çok iş yapıyor, bazen de yaptıklarımızı anlatmayı unutuyoruz. Eserler ortaya koyan bir anlayışın temsilcisi olarak yolumuza devam ediyoruz. Nasıl daha iyisini yapabiliriz uğraşı içerisindeyiz. Amacımız vatandaşımız daha iyi hizmet alsın. Görüntüye önem veriyoruz. Dıştan bakıldığında eserlerin görüntüleri çok önemlidir. Bahçelievler ile Hürriyet mahallesini bir araya getiren üst geçit tamamlandığında önünde hatıra fotoğrafı çektirilecek bir mekan haline gelecek. Artık estetiğe sıra geldi. Bundan sonra yaptığımız projelerde insanlarımızın ihtiyaçlarını gidermenin yanında, mekansal estetiğin de ön planda olması gerektiğini düşünüyoruz. Yaptığımız çalışmalarda mimari açıdan da estetiği ön planda tutuyoruz. Bu konudan gerekli denetimleri yapacağız.
    
     -Çiftçilere yonca ile aspir tohumu dağıtıldı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, çiftçilere yonca ile aspir tohumu dağıtıldığı bildirildi.
     Müdürlükten yapılan açıklamada, hayvan populasyonunu artırmak ve kaliteli kaba yem üretimini teşvik etmek amacıyla yem bitkisi ekiliş alanlarının genişletilmesine önem verildiği belirtilerek, kaliteli kaba yem üretimini artırılması için çiftçilerin yonca tohumu ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme projesinin hazırlandığı kaydedildi.
     Ayrıca, hayvancılıkta yem hammaddesi olan aspir üretimini de artırmak, yabani domuzların zarar verdiği orman içi alanlardaki tarım arazilerini değerlendirmek ve ekilebilir hale getirmek için Aspir Üretimini Geliştirme Projesinin uygulandığı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
     Müdürlüğümüzce hazırlanan projeleri gerçekleştirmek için Bilecik İl Özel İdaresi tarafından 130 bin lira bütçe tahsis edilmiştir. Tahsis edilen bu ödenek ile yonca ve aspir tohumluğu talebinde bulunan çiftçilerimizin bütün talepleri karşılanmıştır. Çiftçilerimizin ihtiyacı olan 25 bin kilogram sertifikalı yonca ve 4 bin kilogram sertifikalı aspir tohumluğu temin edilerek çiftçilerimize dağıtımı yapılmaktadır.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan - Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Bilecikten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER