Bilecikten kısa kısa

Bilecikten kısa kısa -Bilecikte Hıdrellez Kutlamaları


BİLECİK (A.A) - Bilecikte baharın müjdecisi hıdrellez, Bayırköy Belde Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
     Etkinliklere, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Osmaneli İlçe Belediye Başkanı Mehmet Isıkan, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, siyasi parti il başkanları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
     Akpınar, Hatayın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırıyı kınayarak, Hıdrellez şenlikleri gibi etkinliklerin insanlar arasındaki birlik ve beraberliği sağladığını ifade etti.
     Poyraz da hıdrellez şenliklerini daha coşkulu ve güzel etkinliklerle kutlamak istediklerini ancak Hatayın Reyhanlı ilçesindeki hain saldırının verdiği üzüntünün bunu engellediğini belirterek, saldırıda yaşamlarını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar ve yakınlarına başsağlığı diledi.
     Yağcı ise Reyhanlıdaki saldırı nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını dile getirerek, bu tür hain saldırıların milli birlik ve beraberliği güçlendireceğine inandığını sözlerine ekledi.
     Vali Akpınar, Belediye Başkanı Yağcı ve beraberindekiler daha sonra Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Çukurören köyü muhtarlığı tarafından düzenlenen hıdrellez etkinliklerine katıldı.
     Hatayın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırılar nedeniyle etkinliklerde yer alan programlar iptal edilirken, Bilecik Belediyesi mehteran takımı gösteri sundu.
     Programa Vali Akpınarın yanı sıra eşi Dr. Nihal Akpınar, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Vali Yardımcıları Süleyman Deniz, Hasan Kayhan ve Eflatun Can Tortop ile eşleri, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve köy muhtarı Ahmet Sevinen ile çok sayıda vatandaş katıldı.
     Bilecik İl Jandarma Komutanlığı Merkez İlçe Komutanı Üstteğmen İsmail Hakkı Sarıtarla ve eşi Üstçavuş Yeliz Sarıtarla, etkinliğe katılan annelere kırmızı karanfil hediye etti.
    
     -"Anneler Günü"
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve eşi Fatma Yağcı, "Anneler Günü" dolayısıyla, Huzurevindeki yaşlıları ziyaret etti.
     Yağcı, huzurevi sakinlerine, kendi fotoğraflarının bulunduğu saat ve karanfil hediye ederek ellerinden öptü.
     Yaşlı anne ve ninelerin hayır dualarını almak ve onları hatırlamak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Yağcı, "Annelerimiz bizim varlık nedenimiz ve kaynağımız. Onları sadece bir gün değil her gün hatırlıyor ve seviyoruz. Allah onlardan razı olsun ve sağlıklı, huzurlu yaşamak nasip etsin" dedi.
     Yağcının eşi Fatma Yağcı ise ziyaret nedeniyle çok duygulu anlar yaşadığını, annelere gereken saygı ve sevginin verilmesi gerektiğini kaydetti.
     Yağcı ve eşi daha sonra huzurevi sakinleriyle birlikte fotoğraf çektirdi.
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen - Muhsin Arslan
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Bilecikten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER