Biga Sivil Toplum Platformunun 124. toplantısı

Biga Sivil Toplum Platformunun 124. toplantısı


ÇANAKKALE (A.A) - Biga Sivil Toplum Platformunun 124. toplantısı, Biga Ticaret Borsasında yapıldı.
     Biga Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Tunçay Yaşar başkanlığında düzenlenen toplantıda, Karabiga Belde Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, Karabiga Limanı ve deniz ulaşımı hakkında bilgi verdi.
     Karabiganın, deniz ulaşımı olmak üzere sanayi ve turizm sektörüne cevap verecek bir alan olduğunu vurgulayan Karataş, deniz seferlerinin güvenli şekilde yapılabilmesi için 2010 yılının sonunda limanı derinleştirdiklerini hatırlattı.
     Uluslararası statüde kabotajlı ve kabotajsız yükleme boşaltma yapabilen Karabiga Limanından, Tekirdağa karşılıklı feribot seferlerinin yapıldığına işaret eden Karataş, şunları kaydetti:
     2012 Ekim ayı verilerine göre limanda toplam 400 bin ton yükleme boşaltma yapılmış olup, bu oran limana yük getirip götüren 16 bin ağır vasıta trafiğine eşittir. 10 aylık sürede feribot seferleri Tekirdağ bölgesine gidiş geliş yapan 9 bin ağır vasıta araçla birlikte toplam 25 ağır vasıta araca eşittir. Ağır vasıta trafiğinin hareketli olması nedeniyle sıkıntılar yaşamaktayız.
     Limanda, uluslararası deniz araçları ile yolcuların ihtiyaç duyduğu gümrük ve pasaport işlemlerinin yapılabilmesi için müracaatta bulunduklarını ve taleplerine olumlu cevap aldıklarını ifade eden Karataş, sağlık, emniyet, saymanlık gibi birimlerin yer aldığı Karabiga Deniz Hudut Kapısı için ihtiyaç duyulan binayı belediye olarak inşa ettiklerini belirtti.
     Çanakkale Valiliğinden, gümrük hudut kapısı kurulması için atamaların yapılmasını beklediklerini dile getiren Karataş, Karabiga Beldesinin Biganın dünyaya açılan deniz kapısı olmaya aday olduğunu ifade etti.
     Belde sınırları içinde iki termik santral yatırımının bulunduğunu dile getiren Karataş, Alarko ve Cengiz inşaatın ortaklaşa yapacakları termik santralle birlikte, 200 bin tonluk gemilerin yanaşabilecekleri liman sözünü aldıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Serten Akkaya / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Biga Sivil Toplum Platformunun 124. toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER