Biga Endüstri Meslek Lisesine ek bina

Biga Endüstri Meslek Lisesine ek bina yapılması için protokol imzalandı


ÇANAKKALE (A.A) - Biga Endüstri Meslek Lisesine ek bina yapılması için protokol imzalandı.
     Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, imza töreninde yaptığı konuşmada, ek binanın İçdaş tarafından yaptırılacağını belirterek, İÇDAŞın, eğitim camiasına elinden gelen katkıyı verdiğini söyledi.
     Tuna, Tamamen bu okulun hamisi, destekçisi, sahibi her şeyi biziz diyen İÇDAŞ, Okul bizim okulumuz, her şeyini karşılayacağız demek istiyor. Biga İÇDAŞ Endüstri Meslek Lisesini vasıflı eleman yetiştirme konusunda çok daha iyi noktalarda göreceğimize inanıyorum. Biz de devlet olarak tabii ki burada iyi bir eğitim yapılması için gerekli her türlü tedbiri alacağız. Herkes üzerine düşeni yapacak dedi.
     Biga Kaymakamı Fatih Genel de bu yıl Biga Endüstri Meslek Lisesine, 294 öğrencinin yeni kayıt yaptırdığını, öğrenci sayısının her geçen yıl artığını söyledi.
     Okul binasının yetersiz geleceğini düşünerek, İÇDAŞa okula adının verilebileceği önerisinde bulundum. İÇDAŞ bu teklifimizi kabul etti diyen Genel, Valiliğimiz ve Bakanlığımızda uygun buldu. Bigamızda eğitim için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Sosyal, eğitim ve kültürel projelere desteklerinden dolayı İÇDAŞ Genel Müdürü Bülend Engine teşekkür ederim dedi.
     Kaymakam Genel, daha sonra günün anısına Vali Tuna ve İÇDAŞ Genel Müdürü Engine, deri üzerine yapılmış Piri Reis Haritası hediye etti.
     Törene, Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş ve yöneticiler katıldı.
    
     Muhabir: Serten Akkaya / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Biga Endüstri Meslek Lisesine ek bina Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER