Bigada esnaf bilgilendirme toplantısı

Bigada esnaf bilgilendirme toplantısı


ÇANAKKALE (A.A) - Biga Sebze, Meyve Gıda ve Pazarcıları Derneği üyelerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
     Biga Belediyesi Köşklübağ Düğün Salonunda yapılan toplantıya Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Biga Hal Müdürü Necdet Güçlü, Sebze Meyve Gıda ve Pazarcıları Derneği Başkanı İdris Kahraman, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Erdoğan, Biga Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sabri Kurt ve pazarcı esnafı katıldı.
     5957 Sayılı Kanunun yürürlüğe girmesi ile birlikte üreticilerin pazar yerlerinde yalnızca kendi ürettikleri sebze ve meyvelerin satışını yapabileceklerini belirten Gümrük ve Ticaret İl Müdür Vekili Ergin Aksak, satabileceklerin toplam mal miktarının adet ile yapılan satışlarda 300 adet bağ ile yapılan satışlarda 100 bağ, kilogram ile yapılan satışlarda 200 kilogramdan az olmamak üzere belediye encümenince belirleneceğini ifade etti. Aksak, üreticilerin her yıl çiftçi kayıt sistemine kendilerini kayıt ettirerek ürettikleri ürünlere ilişkin bilgilerin de yer aldığı belgeyi yanlarında bulundurmaları gerektiğini ve bir suretini belediyeye vermek zorunda olduklarını kaydetti.
     Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tekirdağ Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdür Vekili Fahrettin Akçal ise Biga Sebze Meyve Gıda ve Pazarcıları esnafını koruma ve güçlendirme projesi hakkında bilgi verdi.
     Akçal, büyük marketlerin esnafı küçülttüğünü belirterek hazırlanan proje sayesinde esnafının büyük marketler karşısında güçlenerek, giderlerini azaltıp, gelirini arttıracağını söyledi.
    
     Muhabir: Serten Akkaya / Burak Akay
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Bigada esnaf bilgilendirme toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER