Biberonla besledikleri yavru ayıdan gözyaşıyla ayrıldılar

Biberonla besledikleri yavru ayıdan gözyaşıyla ayrıldılar -Donmaktan kurtarılan yavru ayıyı evlerinde 1,5 ay biberonla besleyen Karahan ailesi üyeleri, Sinopta rehabilitasyon merkezi olmadığı için ayıyı Bursaya götürülmek üzere ye


SİNOP (A.A) - Kenan Türkseven - Donmaktan kurtarılan yavru ayıyı 1,5 ay evlerinde biberonla besleyen Karahan ailesi üyeleri, Sinopta rehabilitasyon merkezi olmadığı için ayıyı Bursaya götürülmek üzere yetkililere teslim etti.
     Yaklaşık 1,5 ay önce Ayancık ilçesi Söküçayır köyünde, mezarlıkta temizlik yapan vatandaşların donmak üzere bulduğu yavru ayı, yetkililere teslim edilmişti. Yavru ayının klinik muayenesinde ayaklarında donmaya bağlı dokularda hasar oluştuğu, beslenemediği için de sıvı kaybından dolayı güçsüz kaldığı anlaşılmıştı. Orman ve Su İşleri 10. Bölge Müdürlüğü Sinop Şube Müdürü Fatma Karahan, sahip çıktığı yavru ayıyı tedavi sürecinde evinde bakmıştı.
     Karahan ailesi, tedavi süreci tamamlanan yavru ayıyı, Sinopta rehabilitasyon merkezi olmadığı için Bursa Karacabey Ayı Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezine gönderilmek üzere yetkililere teslim etti. Fatma Karahan, biberonla beslediği ve Yumoş adını verdiği yavru ayıya veda ederken gözyaşlarını tutamadı. Karahanın oğlu Deniz de veda sırasında gözyaşı döktü.
     Duygularını AA muhabirine anlatan Karahan, yavru ayıyı 1,5 ay evde, biberonla beslediklerini, ayının sağlık durumunun çok iyi olduğunu söyledi.
     Evin maskotu ayının karnı doyduktan sonra oyuncaklarla oynadığını anlatan Karahan, Geceleri nöbetleşe kalkarak onunla çocuk gibi ilgileniyorduk. Eşim süt vermek için öğle saatlerinde mutlaka eve gelirdi. Oğlum Deniz ona ilgimizi kıskanmaya başlamıştı, ailemizin bir ferdi gibiydi. Şimdi ondan nasıl ayrılacağımızı düşünüyoruz. Onu çok özleyeceğiz dedi.
     Fatma Karahan, röportajın ardından ayı ile yolculuk boyunca beraber olmak için ekibe katılarak Bursaya hareket etti. Bu arada vatandaşlar da ilgi gösterdikleri yavru ayıyla fotoğraf çektirdi.
    
     -Tedavisi tamamlanınca doğaya bırakılacak-
    
     Orman ve Su İşleri 10. Bölge Müdürü Ercan Yeni ise Sinopta hayvan rehabilitasyon merkezi bulunmadığı için yavru ayıyı Bursaya gönderdiklerini bildirdi.
     Yavru ayının bakım sürecinin artık tamamlandığını dile getiren Yeni, şunları kaydetti:
     Ağır kış şartları ve durumu dolayısıyla doğaya bırakamadık. Tedavisi bundan sonra Bursada sürecek, ardından hayatını kendi başına sürdürebilecek hale geldiğinde doğaya bırakılacak. Tabiatta kalma yönünden bir engel teşkil edip etmeyeceği konusu rehabilitasyon süreci sonucunda belli olacak. Şube müdürümüz Fatma Karahana da evinde yavru ayıyı çocuğu gibi baktığı için teşekkür ediyoruz.
    
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Biberonla besledikleri yavru ayıdan gözyaşıyla ayrıldılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER