Biber hasadında çalışacak işçi bulunamıyor

Biber hasadında çalışacak işçi bulunamıyor -Manisanın Saruhanlı ilçesinde toplama işinde çalışacak işçi bulunamayan 15 bin dekar arazide, biber hasadı yapılamıyor


MANİSA (A.A) - Saruhanlı ilçesinde biber ekili 15 bin dekar arazide, toplama işinde çalışacak işçi bulunamadığı için ürün hasadının yapılamadığı, yetiştirilen ürünlerin tarlada kalma tehlikesi bulunduğu bildirildi.
     Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, ilçede biber üretiminin yoğun olarak yapıldığı Halitpaşa ve Alibeyli beldeleri ile Heybeli ve Kemiklidere köylerini ziyaret ederek, üreticilerin sorunlarını dinledi.
     Köylerdeki temaslarının ardından biber arazilerinde incelemelerde bulunan Okur, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 bin dekar arazide ekimi yapılan biberde hasat sorunu yaşandığını bildirdi.
     Yetiştirilen biberin hasat edilemediği için tarlada kalarak zayi olma tehlikesi altında olduğunu ifade eden Okur, şunları kaydetti:
     İlçemizde üzüm hasadı başladıktan sonra biber hasadı yarım kaldı. Üzüm hasadındaki yevmiye fiyatı biber hasadından fazla olduğu için işçiler üzüm hasadında çalışmayı tercih ediyor ve işçi bulunamadığından 15 gündür hasat yapılamıyor. Şuan herkes üzüm hasadında çalışıyor. Biberin belirli bir zaman aralığında hasat edilmesi gerekiyor. Bu zaman dilimi içinde hasat edilmezse ürün dalında kurumaya başlıyor. Bu şartlar altında üzüm hasadı en az 15 gün daha devam edecek. Bu da biberin 15 gün daha hasat edilemeyeceği anlamına geliyor. Korkarım binlerce dönüm biber tarlada kalacak.
    
     Muhabir: Muammer Kökçüoğlu / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Biber hasadında çalışacak işçi bulunamıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER