Beyyazıdaki olaylar

Beyyazıdaki olaylar -CHP Çevre Komisyonu üyesi milletvekiller, Beyyazı beldesindeki taş ocağında incelemelerde bulundu -CHP Tekirdağ Milletvekili Köprülü: Beyyazı beldesinde yaşanan sıkıntıların asıl nedenini öğrenmek, vatan


AFYONKARAHİSAR (A.A) - CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Beyyazı beldesinde yaşanan sıkıntıların asıl nedenini öğrenmek, vatandaşın dertlerine çözüm olmak ve buradaki sıkıntıları meclise taşımak adına beldeyi ziyarete geldik dedi.
     Afyonkarahisarda, 19 Temmuzda, beldelerinin yakınında kurulması planlanan taş ocakları için yapılan yol çalışmasını protesto eden gruba, güvenlik güçleri müdahale etmiş, olayda, 2 asker ve 6 polis yaralanmış, 30 gösterici gözaltına alınmıştı.
     Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çevre Komisyonu Üyesi Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan ile Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Beyyazı beldesine giderek taş ocağında incelemelerde bulundu.
     Köprülü, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, şikayetler üzerine beldede incelemelerde bulunmak üzere geldiklerini söyledi.
     Beyyazı beldesinde yaşanan sıkıntılar karşısında binlerce insanın zarar gördüğünü ve ekmeğinden olduğunu öne süren Köprülü, şöyle konuştu:
     Belde de yaşanan bu sıkıntıların asıl nedenini öğrenmek, vatandaşın dertlerine çözüm olmak, sıkıntıları meclise taşımak buradaki kanunsuzlukları önleyebilmek adına beldeyi ziyarete geldik. Buradaki taş ocaklarında para kazanabilme çabası içinde binlerce insan mağdur oluyor. Burada dengeyi tutturmak gerekir. Ciddi anlamda tarım arazisi var. Taş, toz olunca bu arazi tarım arazisi olmaktan çıkar. Çiftçiler buradaki hasatı bekliyor. Kazanacağı üründen alacağı parayı bekliyor ama siz kalkıyorsunuz burada aşırı miktarda dinamit patlatarak o insanların hayallerini yıkıyorsunuz. O insanların ekmeğiyle oynuyorsunuz. Binlerce insanın ekmeğiyle oynandığı zaman tabi ki o insanlar ekmeğine sahip çıkıyorlar. Olay bundan kaynaklanmaktadır. Bizim için asıl olan burada zarar gören halktır. Burada halkla görüşeceğiz, yapmamız gereken neyse onu yapacağız.
     Beyyazı Belde Belediye Başkanı Hasan Kocatepe de, patlatma yapıldığı zaman patlamanın sesinden belde halkının rahatsız olduğunu söyledi.
     Patlatmaların dozunun yüksek olduğu için yetkililere müracaatta bulundukların anlatan Kocatepe, Yüksek dozda patlatma yaptıkları için ceza uygulandı. 246 kilogram patlatma yapılması gerekirken 3-4 ton patlatma yapılmış. Ocakların durdurulmasını istedik. Biz beldemizde ocak istemiyoruz. Biz etkilendiğimizi dile getirdik ve yetkili yerlere müracaatımızı yaptık. Vatandaşlara da şahsi dilekçeler vermesini istedik ama bunu yapan olmadı dedi.
     Taş ocağında vatandaşlarla ve belde belediye başkanından bilgi alan milletvekilleri, incelemelerle ilgili rapor hazırlayacaklarını bildirdiler.
     Ziyarete, CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, parti temsilcileri ve Beyyazı beldesinden vatandaşlar da katıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Beyyazıdaki olaylar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER