Beykozda, 26 bin 530 öğrenciye çam

Beykozda, 26 bin 530 öğrenciye çam tohumu dağıtıldı


İSTANBUL (A.A) - Beykozdaki İlköğretim Okullarında başlatılan "Minik Ellerden Büyük İşler: Tohumdan Fidana Projesi" kapsamında, 26 bin 530 öğrenciye çam tohumu dağıtıldı.
     Beykoz Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği(ÇEKÜD), Beykoz Belediyesi ve Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirilen projeyle, çevreye karşı duyarlı, ağaç ve orman sevgisi taşıyan, yetiştirdikleri fidanların yanı sıra içlerinde ağaç sevgisi de büyüten nesiller yetiştirilmesi amaçlanıyor.
     Açıklamada, ilçedeki 49 ilkokul ve ortaokulda gerçekleştirilecek olan Minik Ellerden Büyük İşler: Tohumdan Fidana Projesi kapsamında 26 bin 530 öğrenciye, içinde fıstık çamı tohumları bulunan setlerin yanı sıra tohumları nasıl yetiştireceklerini anlatan eğitimler de verilecek. Öğrencilerin yetiştirdiği tohumlar, Kasım ayında Beykoz ormanlarında toprakla buluşacak.
     Beykozlu öğrencilere kendilerini ve çevreyi tanıma, doğayı gözlemleme olanağı sunan proje kapsamında eğitimler, 30 Nisan 2013 Salı günü Beykoz Saadettin Gökçepınar İlkokulunda başladı. Projenin tanıtımı ise Ortaçeşme Hacı Numan Ortaokulunda yapıldı.
     Projenin tanıtım toplantısına Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, ÇEKÜD Başkanı Süleyman Yorulmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Yekrek, öğrenci ve veliler katıldı.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Beykozda, 26 bin 530 öğrenciye çam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER