BEÜ, Van Gölü kıyısında spor tesisleri

BEÜ, Van Gölü kıyısında spor tesisleri yapacak


BİTLİS (A.A) - Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, üniversiteye 20 yıllığına tahsis edilen Van Gölü sahilindeki Kıyıdüzü köyündeki yarımadada öğrencilerin vakit geçirebileceği piknik ve rekreatif faaliyet alanları, spor tesisleri ile araştırma merkezlerinin yapılacağını bildirdi.
     Rektör Prof. Dr. Doğru, yaptığı yazılı açıklamada, Kuzey Van Gölü Selçuklu Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi olarak tespit ve ilan edilen Tatvandaki Kıyıdüzü köyünün göl kenarında yarımadanın 20 yıllığına üniversiteye tahsis edildiğini söyledi.
     Doğru, önemli kısmı eğimli yapıya sahip olan 2 milyon 596 metrekare yüz ölçümüne sahip olan yarımadanın yaklaşık yüzde 50si orman alanı olduğunu belirterek, Planladığımız projeler ise 60 bin metekarelik bir alanı kaplayacak. Burada üniversitelerarası, ulusal ve uluslararası spor müsabakalarının düzenlenebilmesi amacıyla, dalgıçlık eğitim araştırma ve uygulama merkezi, su sporları eğitim araştırma ve uygulama merkezi, dağcılık ve doğa sporları eğitim araştırma ve uygulama Merkezi, denizcilik yüksek okulu, beden eğitimi ve spor yüksek okuluna ait antrenörlük bölümü ile Tatvan Meslek Yüksek Okulu bünyesinde deniz işletmeciliği ve hidrobiyoloji araştırma ve uygulama merkezi gibi eğitim birimlerini oluşturmayı planlıyoruz dedi.
     Yarımadanın toplam kıyı şeridinin uzunluğunun 6 kilometre olduğunu dile getiren Doğru, yarımadanın kuzey cephesindeki 1 kilometrelik alanda suyla ilgili aktivitelerin yapılabileceğini söyledi. Üniversite tarafından alınan arazinin yapılaşma dışındaki bölümlerinde dağcılık ve doğa sporlarının yapılması için tüm yarımadanın kullanılacağını anlatan Doğru, şunları kaydetti:
     İlk etapta bu alanda havuz, mesire yeri, yürüme alanları oluşturacağız. Sonra ki aşamada planlanan diğer tesislerin yapımına başlayacağız. Bitliste sosyal aktivite merkezi yapmayı planladığımız Kıyıdüzü Yarımadasında inşaat çalışmalarına 2013 yılında başlayacağız ve çalışmalarımızı 2016 yılında tamamen sonlandıracağız. Üniversite tarafından yapılması planlanan tesis ve birimler, bölgemizde istihdama ve başarılı sporcuların yetişmesine katkı sağlayacak.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber BEÜ, Van Gölü kıyısında spor tesisleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER