BEÜde fidan dikme şenliği düzenlendi

BEÜde fidan dikme şenliği düzenlendi


BİTLİS (A.A) - Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ile Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) işbirliğince yürütülen Her Öğrenciye Bir Fidan projesi kapsamında kampüs alanına 10 bin çam fidanı dikildi.
     BEÜ tarafından düzenlenen fidan dikim şenliğine katılan Vali Veysel Yurdakul, artık Bitliste de dikili bir ağacının olduğunu söyledi.
     Diktikleri bu fidanlardan önümüzdeki yıllarda tüm canlıların faydalanacağını ifade eden Yurdakul, Fidan dikmek çok önemli. Benim de artık Bitliste dikili bir ağacım oldu. Öğrencilerimizle kampüs alanında ağaç dikme çalışması yürüttük. Bu diktiğimiz fidanlar zamanla büyüyecek ve tüm canlılar bundan fayda görecek dedi.
     BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru ise, son üç yıldır fidan dikim şenliği düzenlediklerini anımsatarak, bu yıl da yaptıkları etkinliğin çok güzel geçtiğini bildirdi.
     Bitliste okuyan öğrencilerin, kentte bir ağacının olmasını amaçladıklarını belirten Doğru, şöyle konuştu:
     Kentte bulunan kültürel mirasın korunmasıyla ilgili BETAV ile çok önemli işleri başlattık. Bu eserleri ülkeye ve dünyaya kazandırmak istiyoruz. Geçen yıl 30 bin fidan dikmiştik. Ama bu fidanların büyük bölümü başıboş hayvanlar tarafından tahrip edildi. Bu yılda 10 bin fidan diktik. Bununla BETAV Ormanı oluşturacağız. Okulumuza kayıt yaptıran öğrencilerimizin Bitliste dikili bir ağacı olmasını istiyoruz. Bu fidanlar öğrenciler için anı olarak kalacak. Öğrencilerimiz mezun oluncaya kadar diktiği fidana bakacak.
     BETAV Yönetim Kurulu Üyesi Nurdoğan Oto da, fidan dikme programını üniversite ile birlikte gerçekleştirdiklerini bildirdi.
     Oto, Bu şenlik yalnız üniversite ile değil, Bitlisin tümünü kapsayan bir kucaklaşma programıdır. BETAV olarak öteden beri hep bunu kollayıp ve gözledik. Sadece burs vermekle kalmayıp, diğer alanlarda da Bitlise ve Bitlisliye hizmet vermek için çabalıyoruz diye konuştu.
     Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ise, kentte yeni bir orman oluşması için dikilen bu fidanlara sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.
     Şenliğe, öğrenciler, kurum amirleri, üniversitenin akademik ve idari personelleri katıldı.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber BEÜde fidan dikme şenliği düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER