Besteci İrfan Özbakır, Marmariste anıldı

Besteci İrfan Özbakır, Marmariste anıldı -Türk Sanat Müziğinin tanınmış udi bestekarlarından Özbakır için ölümünün 9uncu yıl dönümünde Marmaristeki kabri başında anma töreni düzenlendi


MUĞLA (A.A) - Türk Sanat Müziğinin tanınmış udi bestekarlarından İrfan Özbakır, ölümünün 9uncu yıl dönümünde Marmaristeki kabri başında anıldı.
     Armutalan Mezarlığındaki anma törenine, bestekarın eşi Yüksel Özbakır, yakınları ve dostları katıldı.
     Yüksel Özbakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşini kaybetmenin üzüntüsünü hala ilk günkü gibi taşıdığını söyledi. Eşinin ünlü eserlerinin insanların gönlünde yaşıyor olmasının en büyük tesellisi olduğunu belirten Yüksel Özbakır, anma töreninde kendilerini yalnız bırakmayan dostlarına teşekkür etti.
     Özbakırın arkadaşı Prof. Dr. Mustafa Ayyıldız ise sanatçının Türk Sanat Müziğine 500e yakın eser kazandırdığını ifade etti. Özbakırın birçok eserinin akıllarda ve gönüllerde yer ettiğini anlatan Ayyıldız, Birçok kez yılın şarkısı ödülü kazandı. En büyük ödül ise hala insanların gönlünde yaşıyor olması diye konuştu.
     Ayyıldız, Armutalan Belediyesinin bir sokağa İrfan Özbakır ismini vererek vefa borcunu ödediğini kaydetti.
     Ünlü bestekarın bir Marmaris aşığı olduğunu ifade eden arkadaşlarından Erol Uysal ise Özbakırın Marmaris için yazdığı marşın sözlerini seslendirdi.
     Okunan Kuran-ı Kerim ve duaların ardından Özbakırın mezarına çiçek bırakıldı.
     Geçirdiği kalp krizi sonucu 77 yaşında hayatını kaybeden İrfan Özbakırın eserleri arasında, Sensiz Kalan Gönlümde, Ömrümce Hep Adım Adım, Her Yerde Hep Seni Aradım, Gülünce Gözlerinin İçi Gülüyor, Pişman Olur da Bir Gün, Şarkımı Senin İçin Yazdığımı Bilseydin, Kim Demiş ki Sevgiler Ayrılıkla Biter yer alıyor.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Besteci İrfan Özbakır, Marmariste anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER