Beşiktaş, sonunu getiremedi

Beşiktaş, sonunu getiremedi -Spor Toto Süper Ligde Eskişehirspor ile 2-2 berabere kalan siyah-beyazlılar, galibiyeti koruyamadı -Maçın 82. dakikasına 2-0 önde giren Kara Kartallar, 83 ve 90+2. dakikalarda yediği gollerle 1 puanla


ESKİŞEHİR (A.A) - Spor Toto Süper Ligde Eskişehirspor ile 2-2 berabere kalan Beşiktaş, zirve yarışında çok önemli 2 puan kaybetti.
     Maçın 82. dakikasına Filip Holosko ve Hugo Almeidanın golleriyle 2-0 önde giren siyah-beyazlılar, 83. dakikada Necati Ateşin penaltıdan ve 90+2. dakikada Nuhiunun gollerine engel olamayarak hiç ummadığı şekilde 2 puan kaybı yaşadı.
     Beşiktaş, bu sonuçla puanını 26ya çıkarıp, aynı puanlı Galatasaray ile Medical Park Antalyasporun önünde maç fazlası ve attığı gol çokluğuyla liderliğe yükseldi.
     Maçı bırakmayışının meyvelerini son anlarda bulduğu gollerle alan Eskişehirspor ise puanını 23e çıkardı.
    
     -Eskişehirsporda büyük sevinç-
    
     İstanbuldan 90+2. dakikada attığı golle beraberlikle dönen Eskişehirsporda maç sonrası büyük sevinç yaşandı.
     Son anlarına 2-0 yenik girdiği maçtan puan çıkaran kırmızı-siyahlı futbolcular, beraberlik golü sonrası ve maç bitiminde eski açık tribünde kendilerini destekleyen taraftarlarıyla bütünleşti.
     Eskişehirspor, İstanbuldaki Galatasaray maçında da yine son anda attığı golle 1-1 berabere kalmıştı.
    
     -Beşiktaşta şok-
    
     Maçın son anlarında gelen beraberlik golü BJK İnönü Stadındaki 25 bini aşkın Beşiktaşlı taraftarı adeta şok etti.
     Takımlarının 2-0 öne geçmesi sonrası tribünlerde şampiyonluk şarkıları söyleyen coşkulu taraftarlar, beraberlik golünün ardından adeta yıkıldı ancak buna rağmen futbolcuları alkışlarla soyunma odasına gönderdi.
     Bu arada, son dakikalardaki yönetimiyle Beşiktaşlı taraftarların tepkisini çeken hakem Barış Şimşek ve yardımcıları, soyunma odasına geniş güvenlik önlemleri altında gitti. Hakem üçlüsünün üzerine tribünlerden yabancı maddeler atıldığı görüldü.
    
     -Beşiktaşın galibiyet serisi bitti-
    
     Eskişehirspor ile son anda yediği golle 2-2 berabere kalan Beşiktaşın galibiyet serisi 3 maçla sonlandı.
     Süper Ligdeki son 3 maçında Medical Park Antalyaspor (5-3), Akhisar Belediyespor (3-1) ve Ordusporu (2-1) yenen siyah-beyazlılar, Eskişehirspor önünde 90+2. dakikada kalesinde gördüğü golle seriye son vermek zorunda kaldı.
    
     -Necati Ateş 8. golünü attı-
    
     Eskişehirsporlu Necati Ateş, Süper Ligde bu sezon 8. golünü attı.
     Penaltı vuruşundan fileleri havalandıran deneyimli golcü, Gol Krallığı yarışmasında iddiasını ortaya koydu.
    
     -Beşiktaş 4 maç üst üste kazanamıyor-
    
     Beşiktaş, 2009-2010 sezonundan bu yana 4 lig maçı üst üste kazanamıyor.
     Siyah-beyazlılar, söz konusu sezonda 8. haftada Denizlispor maçıyla başlayan 3 puan serisini 14. haftaya kadar taşımış ve 7 maçlık galibiyet serisi yakalamıştı. 7. haftada Ankaraspor karşısındaki 3-0 hükmen galibiyetin alınmadığı değerlendirmede, Beşiktaş 8. haftada Denizlisporu 1-0, 9. haftada Kasımpaşayı 2-1, 10. haftada Eskişehirsporu 1-0, 11. haftada Ankaragücünü aynı skorlarla 1-0, 12. haftada Trabzonsporu 2-0, 13. haftada Fenerbahçeyi 3-0 ve 14. haftada da Sivassporu 1-0 mağlup etmişti. Siyah-beyazlıların galibiyet serisi, BJK İnönü Stadında 0-0lık Diyarbakırspor karşılaşmasıyla son bulmuştu.
    
     -Beşiktaş ligde 8 maçtır yenilmiyor-
    
     Beşiktaş, Spor Toto Süper Ligde son 8 maçında yenilgi yüzü görmedi.
     Ligin 5, 6 ve 7. haftalarında üst üste 3 mağlubiyet alan siyah-beyazlılar, 7. haftadaki 3-0lık Fenerbahçe yenilgisinin ardından çıktığı 8 karşılaşmada mağlup olmadı.
     Son 8 maçın 5ini kazanan, 3ünde de berabere kalan Kara Kartallar toplam 18 puan topladı.
    
     -22 gol atıp, 12 gol yedi-
    
     Siyah-beyazlılar, yenilgi almadığı son 8 lig maçında rakip fileleri toplam 22 kez havalandırdı ve kalesinde 12 gol gördü.
     Beşiktaş, son 8 maçın tamamında gol atıp, sadece 1inde gol yemedi.
     Fenerbahçe mağlubiyetinden sonra Trabzonspor ile 1-1 berabere kalan siyah-beyazlılar, Kasımpaşayı 3-1, Mersin İdmanyurdunu 3-0 yendi, Bursaspor maçı ise 3-3 berabere sonuçlandı. Beşiktaş daha sonra Medical Park Antalyasporu deplasmanda 5-3, Akhisar Belediyesporu İstanbulda 3-1, Ordusporu dış sahada 2-1 mağlup etti. Bu akşam da Eskişehirspor ile 2-2 berabere kaldı.
    
     -Eskişehirspor, İstanbulda 7 maç sonra puan kazandı-
    
     Son dakika golüyle Beşiktaş ile 2-2 berabere kalan Eskişehirspor, deplasmanda 7 maç sonra rakibinden puan aldı.
     Eskişehirspora karşı İstanbuldaki son yenilgisini 3 Ocak 1981 tarihinde 1-0lık sonuçla alan siyah-beyazlı ekip, bu tarihten sonra rakibiyle iç sahada oynadığı 12 maçtan 10unu kazandı, 2sinde berabere kaldı. Son 7 lig maçında Eskişehirsporu İstanbuldan puansız gönderen Beşiktaş, bu akşam son anlarda yediği golle puan kaptırdı.
    
     -Eskişehirspor Dört Büyüklere yenilmedi-
    
     İstanbuldan son dakika golüyle beraberlikle ayrılan Eskişehirspor, bu sezon Dört Büyükler olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspora ilk yarı maçlarında yenilmedi.
     Deplasmanda Trabzonsporu 3-0 yenen kırmızı-siyahlılar, kendi evinde Fenerbahçe, rakip sahada Galatasaray ile 1-1, Beşiktaş ile de 2-2 berabere kaldı.
    
     -Almeida ligde 9. golünü attı-
    
     Beşiktaşlı Hugo Almeida, Süper Ligde bu sezon 9. golünü Eskişehirspora attı.
     Ligde 2 maç sonra golle buluşan Portekizli futbolcu, Gol Krallığı yarışmasında maç fazlasıyla Kayserisporlu Bobo ve Galatasaraylı Umut Bulut ile gol sayısını eşitledi.
    
     -Oğuzhan cezalı-
    
     Beşiktaşta sarı kart gören Oğuzhan Özyakup, cezalı duruma düştü.
     Sakatlığı nedeniyle takımını yalnız bırakan Fernandesin yokluğunda orta sahadaki pas trafiğini yönlendiren genç futbolcu, gelecek haftaki Gençlerbirliği maçında oynayamayacak.
    
     -Holoskodan gollere devam-
    
     Beşiktaşın formda futbolcularından Filip Holosko, gollerine Eskişehirspor maçında da devam etti.
     Maçın 6. dakikasında attığı golle siyah-beyazlı takımı öne geçiren Slovak futbolcu, Süper Ligde bu sezonki gol sayısını 7ye çıkardı.
     Stadın deniz tarafındaki kalesine şık bir gol atan Holosko, diğer kaleye kadar koşarak gol sevincini yeni açık tribünde yer alan taraftarlarla Gangnam Styledansıyla kutladı.
     Slovak oyuncunun Ziraat Türkiye Kupasında da 1 golü bulunuyor.
    
     Muhabir: Çetin Arslancan / Mehmet Fatih Duman
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Beşiktaş, sonunu getiremedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER