Berberin Cudi Dağı eteklerinde çektiği film

Berberin Cudi Dağı eteklerinde çektiği film -Silopide berberlik yapan Bilişikin senaryosunu yazdığı, yönettiği ve oynadığı Dermansız Dert filminin çekimleri tamamlandı -Film 26 Ocakta seyirci ile buluşacak (Fotoğra


ŞIRNAK (A.A) - Silopi ilçesinde berberlik yapan Mesut Bilişikin senaryosunu yazdığı, yönettiği ve oynadığı Cudi Dağı eteklerinde çekilen Dermansız Dert filmi 26 Ocakta seyirci ile buluşacak.
     İlçede berberlik yapan Mesut Bilişik, arkadaşlarının desteğiyle, Cudi Dağı eteklerindeki Başak köyü yakınlarında 2 yıl önce çekimlerine başladığı filmi tamamlandı.
     Köydeki bir aşk hikayesinin anlatıldığı, ilçede çaycı, terzi, şoför, duvar ustası gibi sinemaya gönül vermiş esnafın da rol aldığı film, ilçede sinema salonu olmadığı için bir okulun konferans salonunda gösterime girecek.
     Mesut Bilişik yaptığı açıklamada, filmin çekimlerini maddi sıkıntılara ve tüm zorluklara rağmen tamamlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
     Berberlikten arta kalan zamanlarında film çekimini sürdürdüğünü ifade eden Bilişik, Sinema salonu bulunmayan ilçede, 3. filmimi çektim. Mevcut imkanlarla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bazı sahneler için yakınlarımın desteğini aldım. Örneğin bir aracın tarandığı sahne için araç bulamamıştık ama ağabeyim otomobilini bana feda etti. Maddi sıkıntılar nedeniyle zaman zaman çekimlerine ara vermek zorunda kaldığımız filmi sonunda tamamladım. Dermansız Dert filmi 26 Ocakta seyirci ile buluşacak dedi.
    
     -Okulda sinema gösterimi-
    
     Bilişik, ilçede sinema salonu bulunmadığını hatırlatarak, bu nedenle filmin bir okulun konferans salonunda gösterime gireceğini söyledi.
     Filmin yaklaşık 30 bin liraya mal olduğunu anlatan Bilişik, şöyle konuştu:
     Filmin masraflarını berberlik yaparak karşıladım. Bu film için herkesten destek gördüm. Ailem de bana mümkün olduğunca destek verdi. Filmde kullandığım ağabeyimin arabası delik deşik olduğu için hurdacıya verdik. Hurdacıdan aldığımız parayı da çekimler için kullandık. Filmde çok değişik meslek gruplarından da kişiler oyuncu olarak rol aldı. Nihayet çekimleri tamamlandı ve gösterime hazır hale geldi.
     Çekimler süresince desteklerini esirgemeyen başta Silopi Kaymakamlığı ve belediye olmak üzere herkese teşekkür eden Bilişik, galaya tüm sinema severleri davet ettiğini belirtti.
    
     Muhabir: Mehmet Demirhan / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Berberin Cudi Dağı eteklerinde çektiği film Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER