Belediyelerin altyapı sorunları çözüme kavuşuyor

Belediyelerin altyapı sorunları çözüme kavuşuyor


NİĞDE (A.A) - Niğdede belediyelerin başta kanalizasyon ve içme suyu hattı olmak üzere yaşadıkları sorunların çözüme kavuştuğu bildirildi.
     AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, belediyelerin altyapı sorunlarını çözmek için 2012 yılı içerisinde 67 milyon liranın üzerinde destek sağlandığını, yaklaşık 9 milyon lira değerinde de makine ve ekipman ödeneği aktarıldığını ifade ettiler.
     Niğdedeki belediyelerin genel bütçeden İller Bankasına aktarılan ödenekten oldukça verimli ölçüde yararlandığının vurgulandığı açıklamada, belediyelerin kanalizasyon çalışmalarına toplam 64 milyon lira, içme suyu tesislerine 3,5 milyon lira proje desteği sağlandığı kaydedildi.
     Açıklamada, içme suyu sorunlarının artık tarih olmaya başladığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
     Seçimden önce söz verdiğimiz konulardan biri belediyelerimizin alt yapıda yaşadıkları sorunları çözüme kavuşturmaktı. Bize sorunlarını ileten belediyelerden proje talep ediyoruz ve sürdürülebilir projelere destekler veriyoruz. Çalışmalarda en çok desteği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İller Bankası aracılığıyla sağlıyor. Projelerin son bulmasıyla belediyelerimizin büyük kısmı sağlıklı ve güvenilir bir altyapıya kavuşmuş olacak. Yaşanan sorunları ortadan kaldırarak çevre dostu belediyeciliği hedefliyoruz. Yerel yönetimlere desteklerimiz hız kesmeden sürecektir.
    
     Muhabir: Betül Abbak / Musa Özyürek
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Belediyelerin altyapı sorunları çözüme kavuşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER