Belediye Başkanı Akın:

Belediye Başkanı Akın: -Termik santral nedeniyle 100 bin kişi içme suyundan mahrum kalacak


BARTIN (A.A) - Belediye Başkanı Cemal Akın, Tarlaağzı ile Gömü köyü mevkisine kurulması planlanan termik santral nedeniyle 100 bin kişinin içme suyundan mahrum kalacağını söyledi.
     Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığında düzenlenen Hema termik santrali kül depolama sahaları ve kalker ocakları projesi kapsam ve özel format belirleme toplantısına katıldığını belirtti.
     Heyet olarak toplantının yapılmasına itiraz ettiklerini ifade eden Akın, şöyle konuştu:
     Amasrada Gömü köyü Çapak köyünde yapılmak istenen Hema Entegre Termik Santraline format verilmemelidir. Bu termik santral, 29 Kasım 2010 tarihinde yapılan toplantılarda format verilmeyen santralin projesidir. Bir önceki format belirleme toplantısında termik santralle turizmin, doğanın olumsuz etkileyeceği Dünya Doğayı Koruma Vakfınca (WWF) dünyada mevcut 100 sıcak noktadan birisi olarak kabul edilen Küre Dağları Milli Parkının giriş kapısı niteliğinde olması, turizmin yanında balıkçılığın da zarar göreceği nedeniyle bölgeye kurulması uygun görülmemişti. Bartın-Amasra halkının karşı olduğu termik santral süreci artık sona erdirilmelidir. Bu süreç uzadıkça toplumun huzuru daha da bozulmaktadır. Kömür için yapılan yatırımın yanındayız, yatırımcılara da teşekkür ederiz ve destekleriz. Gelin kömür çıkarın. Bartın ve Amasra rüzgar enerjisi potansiyeli yüksek bir bölge, gelin rüzgar enerjisi kurun. Ancak termik santralin yeri burası değildir. Bu termik santral alanı kentin içme suyu olan kavşak suyu havzamıza çok yakındır. Termik santral ile kavşak suyunun zarar görmesi ve kaybolması durumunda 100 bin kişi içme suyundan mahrum kalacaktır
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Belediye Başkanı Akın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER