Belediye Bakım Merkezi'nde 210 sokak köpeği barınıyor

Belediye Bakım Merkezi'nde 210 sokak köpeği barınıyor

Manavgat Belediye Başkan Vekili Erşan Özden, Manavgat Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Barındırma ve Bakım Merkezi'nde toplamda 210 köpeğin barındığını bildirdi.

Barınma merkezinde 2 veteriner hekim ile 7 kişinin görev yaptığını belirten Özden, barınma merkezinde köpekler yanı sıra bakım ve tedavilerini yaptıkları diğer hayvanlarında bulunduğunu söyledi. Sokak köpeklerini barınma merkezini 9 Ocak 2013 yılında açtıklarını belirten Özden, Manavgat sınırları içerisindeki tüm sokak hayvanlarına hizmet verdiklerini ifade etti. Özden, " Yaşayan tüm canlılara olduğu gibi hayvanlarımıza da değer vermek ve halkımızdan gelen yoğun talepler nedeniyle kurduğumuz hayvan barınağımız açıldığı günden bu yana her geçen gün sayıları artan hayvanımızın bakımını üstlendik. Merkezimizde kapalı kulübeler ve yarı kapalı kafes sistemli barınma sistemleri mevcuttur. Soğuk hava deposu, yemek pişirme ünitesi, 1 adet ameliyathane, 1 adet bekçi kulübesi bulunmaktadır. Merkezimizde 5'er metrekarelik 30 küçük kafes, 2 40 metrekarelik kafes, 5, 50 metrekarelik kafes ve 1 adet 100 metrekarelik kafes bulunmaktadır. 2 bin metrekarelik yeşil alanda uygun zamanlarda hayvanlarımız, havalandırmaya çıkarılabileceği gibi, merkezimizi gezmeye gelen ilköğretim çocuklarımız için de gezinti alanları bulunmaktadır. Merkezimizde hijyenik ve sağlıklı ortamda veteriner hekimimiz tarafından kısırlaştırma ameliyatları ile küpeleme ve aşılama işlemleri yapılmaktadır. Merkezimizde yaklaşık olarak günde 5 ameliyat gerçekleştirilmektedir. " diye konuştu.

OTELLERİN YİYECEK ATIKLARI SOKAK KÖPEKLERİNİ BESLİYOR

Barınma merkezlerinde gün içerisinde rutin olarak kafes temizlikleri ve yemek pişirme yapıldığının altını çizen Özden, turizm tesislerinin yoğun olduğu bölge destinasyonunda otellerden gelen artık yiyeceklerin hayvanların beslenmesinde kullanıldığını belirtti. 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Yasası'na uygun nitelikteki merkezimiz, ilgili kurumlarca da rutin olarak denetlendiğini, sağlığa ve yaşam şartlarına uygun olup olmadıkları tespit edildiğini vurgulayan Özden, son olarak 4 Kasım 2014 tarihinde Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından denetlenmiş ve uygundur raporu verildiğinin altını çizdi. Özden, denetimle ilgili şu bilgiyi verdi: DHK ve Milli Parklar Bölge Şube Müdürü Hasan Uysal, Milli Parklar Şefi İsmail Kaya ve bir veteriner hekimi tarafından merkezin, 'Bakımevi Kriterlerine Uyduğu imza altına alınmıştır'. Görevimiz süresince yaşayan tüm canlılara saygı ve sevgi gösterdik ve bu amaçla da barınağımızı hizmete açtık. Hayvan dostlarımızın ziyaretinde bir hayvanımızın ölüm vakası yaşanmış ve bir köpeğimizin hasta olduğu tespit edilmiştir. Konunun gündeme gelmesiyle birlikte Manavgat Belediyesi olarak hayvan barınağımızda meydana gelen olası aksaklıkları gidermek amacıyla üst düzeyde inceleme başlatılmıştır. Barınağımızda görev yapan ve medyada gündeme gelen konuyla ilgili olarak ihmali olan görevli varsa gerekli soruşturma yapılacaktır. Hizmette kusuru olanlarla ilgili değerlendirmelerimiz sürmektedir. Hayvan barınağımızla ilgili iyileştirmeler ve yeni düzenlemeler de yapılmaktadır. Süreç içerisinde yapılan çalışmalar kamuoyu ile paylaşılacaktır."

CİHAN
<< Önceki Haber Belediye Bakım Merkezi'nde 210 sokak köpeği barınıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER