Bel fıtığı ameliyatı sırasında kırılan neşter

Bel fıtığı ameliyatı sırasında kırılan neşter parçası çıkarılamadı -Ameliyat olan kadın, operasyon sırasında kırılan neşter parçasının belinde unutulduğunu öne sürerek, doktor hakkında suç duyurusunda bulundu (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Balıkesirin Bandırma ilçesinde bel fıtığı ameliyatı olan kadın, operasyon sırasında kırılan neşter parçasının belinde unutulduğunu öne sürerek, doktor hakkında suç duyurusunda bulundu.
     Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalında tedavi gören Mevludiye Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki ay önce Bandırma Devlet Hastanesinde bel fıtığı ameliyatı olduğunu söyledi.
     Kartal, daha sonra ameliyat sırasında kırılan neşter parçasının belinde unutulduğunu öğrendiğini belirtti.
     Ameliyatı gerçekleştiren doktorun, kırılan parçaların adalelere kadar indiğini anlattığını ifade eden Kartal, "Bunun üzerine başhekimliğe dilekçe verdim. Cumhuriyet savcılığına ve hastane polisine bildirdim. 2 neşter kırılmış. Doktor, fark etmiş ama alamadım dedi. Ağrılarım çok şiddetli oluyor" diye konuştu.
     Gönendeki doktorun tavsiyesiyle tedavi için TÜye geldiğini anlatan Kartal, çekilecek tomografinin sonucuna göre doktorların karar vereceğini kaydetti.
     İbrahim Kartal da eşinin belinde unutulan parçanın ağrılara yol açtığını belirterek, eşiyle ilgilendiği için çalışamadığını söyledi.
    
     -Hayati risk yok-
    
     Operasyonu gerçekleştiren Bandırma Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Haluk Erdem ise Mevludiye Kartalın beşinci bel ameliyatı sırasında, 2 neşterin kırıldığını söyledi.
     Kırılan parçalardan birini çıkardıklarını, diğer parçayı, hastanın sağlığı açısından risk oluşturacağı gerekçesiyle çıkarmadıklarını ifade eden Erdem, "Çektiğimiz filmde hastanın hayati riski ya da ağrısı olmadığı için o parçayı almamaya karar verdik. Hastaya da ameliyat sonrası bunu söyledik. Onun herhangi bir zararı olmaz. Unutmuş filan da değiliz onu. Çıkarmak için çok uğraştım ama çıkaramadık. Orada adale içinde duruyor" diye konuştu.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Bel fıtığı ameliyatı sırasında kırılan neşter Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER