Beko Basketbol Ligi

Beko Basketbol Ligi -Banvit: 79 - Beşiktaş : 69 Salon: Kara Ali Acar Hakemler: Emin Moğulkoç, Özlem Yalman, Erman Erdemli Banvit: Mejia 11, İzzet 3, Lucas 7, Stimac 8, Erol Can 7, Şafak 2, Davis 15, Simmons 8, Erkan 2, Bajramovi


BALIKESİR (A.A) - Beko Basketbol Liginde Banvit, sahasında Beşiktaşı 79-69 yendi.
     Maça iyi başlayan Beşiktaş, Cevher ve Chistopherin sayılarıyla skor üstünlüğünü ele alarak 5. dakikayı 12-9 önde geçti. Evsahibi Banvit hücumda bir türlü istediği ritmi yakalayamazken, Christopherin etkili oyunuyla konuk takım Beşiktaş ilk periyodu 22-18 üstün tamamladı.
     İkinci periyotta daha etkili oynayan Banvit, Bajramoviçin dışarıdan, Erkanın da pota altından kaydettiği sayılarla 14. dakikada 28-27 öne geçti. Siyah-beyazlı takımın başarılı oyuncusu Tutku, 16. dakikada Sammy Mejia ile girdiği ikili mücadele sırasında sakatlandı ve sedye ile oyun dışı kaldı. Kısa bir süre duraklayan oyunun bu bölümünden sonra savunmasını sertleştiren Banvit, Stimac, Mejia ve Lucasın sayılarıyla devre sonunda 8 sayılık farka ulaştı: 46-38.
     Beşiktaş, üçüncü periyodun ilk 5 dakikasında rakip potaya sadece 3 sayı bırakırken, Stimacın etkili oyunuyla Banvit 25. dakikada durumu 54-41 yaparak, 13 sayılık farka ulaştı. Bu bölümden sonra alan savunması yaparak Banviti durdurmayı başaran siyah-beyazlı İstanbul temsilcisi, periyot sonunda durumu 54-49a getirerek, farkı 5 sayıya indirdi.
     Son periyodun başı karşılıklı basketlerle geçildi. Beşiktaşın Cevher ile farkı kapatma çabalarına Mejia ve Davis ile karşılık veren Banvit, skor üstünlüğünü korumayı bildi. Maçın 32. dakikada Beşiktaş bir şanssızlık daha yaşadı. Bileği burkulan Cevher, maçı bırakmak zorunda kaldı. Bu bölümden sonra etkinliğini arttıran Banvit, 35. dakikayı 68-56 önde geçerken sahadan da 10 sayılık farkla 79-69 galip ayrıldı.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen / Vedat Yücebaş / Ömer Hakan Kibar
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Beko Basketbol Ligi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER