Beko Basketbol Ligi

Beko Basketbol Ligi -Aliağa Petkim: 73 - Hacettepe Üniversitesi: 70 Salon: ENKA Spor Salonu Hakemler: Emin Moğulkoç, Semih Vural, Ahmet Tatlıcı Aliağa Petkim: Taguan Dean 9, Retkovica 12, Orhan Haciyeva 9, Melih, Ahmet Erdoğan 6


İZMİR (A.A) - Beko Basketbol Liginde Aliağa Petkim, Hacettepe Üniversitesini 73-70 yenerek sezona galibiyetle başladı.
     Karşılaşmada ilk hücumu kullanan Hacettepe Üniversitesi, maça Polat Kayanın 3 sayılık basketi ile başladı. İlk 2 dakikada Aliağa Petkim oyuncusu Deanin 3 sayılık basketine Hacettepe Üniversitesinden Hüseyin Beşok karşılık verdi: 3-6. Takımlar, bu dakikalarda karşılıklı basketler bulurken, 5. dakika 14-7 Hacettepe Üniversitesinin üstünlüğüyle geçildi. İlk çeyreğin bitimine 3 saniye kala Hacettepe Üniversitesinden Edward Glover iki serbest atıştan birini sayıya çevirince, konuk takım ilk periyodu 21-15 önde bitirdi.
     2. periyoda da Hacettepe Üniversitesi hızlı başladı. Ali Işık ve Edward Glover ile etkili olan başkent temsilcisi, farkı 7 sayıya kadar çıkarsa da Ersin ve Arnold ile savunmada başarılı olan Aliağa Petkim, maçın 12. dakikasında Ali Erdoğanın turnikesi ile skora dengeyi getirdi: (25-25). Çekişmeli geçen ikinci periyotta Hacettepe Üniversitesinden Eldridgenin başarılı oyunu ile maçın 16. dakikası 35-32 Hacettepe Üniversitesinin üstünlüğü ile geçildi. Ersin ve Orhan Haciyeva ile maça tutunan Aliağa Petkim, ilk yarının bitimine 2 dakika 34 saniye kala Ersinin serbest atışıyla bir kez daha beraberliği sağladı. Çeyreğin bitimine 1,5 dakika kala Deanin serbest atışları Aliağa Petkimi maçta ilk kez öne geçirdi: (39-37). Karşılaşmanın ikinci periyodu Ratkovica, Ersin Görkem ve Dean üçlüsünün ürettiği sayılarla 43-40 Aliağa Petkim lehine sonuçlandı.
     3. çeyreğe etkili giren Hacette Üniversitesi, Polat Kayanın basketiyle skoru 43-42ye getirdi. İlk anları karşılıklı basketlerle geçilen 3. periyodun bitimine 5 dakika 40 saniye kala Glover 3 sayılık basketiyle Hacettepe Üniversitesini 47-46lık skorla bir kez daha öne geçirdi. Bu dakikadan sonra Aliağa Petkim hücumda etkili olmaya başladı. Arnold, Francis ve Orhan Haciyevanın basketlerine, Hacettepe Üniversitesi Bennerman ve Glover ile karşılık vermeye çalıştı. Aliağa Petkim son periyoda 61-57 üstünlükle girdi.
     Son periyodun ilk dakikalarında da iki takım sayı üretmekte zorlanmadı. Hüseyin Beşokun oyuna tekrar dahil olmasıyla pota altında etkili olmaya başlayan Hacettepe Üniversitesi, 33. dakikada farkı 1 sayıya (64-63) kadar indirdi. Arnold ile hücum gücünü zorlayan Aliağa Petkim, bitime 6 dakika 29 saniye kala 68-63lük üstünlüğü yakaladı. Karşılaşmanın son 4 dakikasında ise Hacettepe Üniversitesinin savunma hataları skoru 72-65e getirdi. Aliağa Petkimin top kayıplarını iyi değerlendiren Hacettepe Üniversitesi karşılaşmada son 2 dakika 25 saniye kala Eldridgenin turnikesi ile farkı 2 sayıya indirdi: (72-70). Maçın bitimine 23 saniye kala 72-70 Aliağa Petkimin üstünlüğü ile devam eden karşılaşmada takımlar serbest atış çizgisine oldukça sık gelmesine karşın istediği sayıları üretemezken, ev sahibi takım karşılaşmadan 73-70 galibiyetle ayrıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım / Efsun Yılmaz / Buğra Ersavaş
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Beko Basketbol Ligi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER