Beit Hillel Sinagogunun restorasyonu

Beit Hillel Sinagogunun restorasyonu -Türkiye Musevileri Hahambaşı Haleva, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğluna sinagogun restorasyon projesi için teşekkür ziyaretinde bulundu


İZMİR (A.A) - Türkiye Musevileri Hahambaşı İzak Halevanın, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğluna Beit Hillel Sinagogunun restorasyon projesi için teşekkür ziyaretinde bulunduğu bildirildi.
     İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Musevileri Hahambaşı İzak Haleva, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlunu ziyaret etti. Ziyarette, Türkiye Musevi Cemiyeti Başkanı Sami Herman ve İzmir Musevi Cemaati Başkanı Jak Kaya da hazır bulundu.
     Hahambaşı Haleva, İzmir Büyükşehir Belediyesine Beit Hillel Sinagogunun restorasyon projesi için teşekkür etti.
     Başkan Kocaoğlu da İzmirin tarihin farklı evrelerinde her kültüre, inanca ve dile kapısını açan bir kent olduğunu belirterek, İzmirliler olarak, bu özelliğimizle gurur duyuyoruz dedi.
     İzmir Büyükşehir Belediyesinin 29,5 milyon liralık kamulaştırma desteğinin yanı sıra personel ve malzeme desteği de verdiği tarihi Agora bölgesi ile sinagoglar ve çevresinin, rehabilite edilerek Kemeraltı Çarşısı ile bütünleşmesi sağlanacak.
     Büyükşehir belediyesi, bölgede bulunan sinagoglardan Beit Hillel Sinagogu için de röleve, restitüsyon, restorasyon ve mühendislik projelerini hazırladı. İhale sürecinde olan bu çalışmayla yapı, müze olarak hizmete açılacak.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Beit Hillel Sinagogunun restorasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER