BEBKAdan bir yılda 40 milyon liralık

BEBKAdan bir yılda 40 milyon liralık destek -Bursa Valisi Harput: "2013 yılında iki konuda toplam 40 milyon lirayı vatandaşlarımıza, sektör temsilcilerimize dağıtmak suretiyle önemli bir miktar hizmeti Bursa, Bilecik ve Eskişehire ka


BURSA (A.A) - Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansının (BEBKA), bu yıl vatandaşlara ve sektör temsilcilerine 40 milyon liralık destekte bulunacağını bildirdi.
     Harput, yaptığı yazılı açıklamada, Ajansın üç yıldır tarım, sanayi, turizm ve sosyal içerikli projelere destek verdiğini belirtti.
     İlk dönem için başvuru sürecinin sona erdiği bilgisini veren Harput, Ajans tarafından sağlanacak 40 milyon lira tutarındaki desteğin 20 milyon lirasının, turizm yatırımları konusundaki projelere aktarılacağını duyurdu.
     Müracaatların 51inin Bursa, 17sinin Eskişehir, 14ünün Bilecikten yapıldığına dikkati çeken Harput, "Ön değerlendirmelerde, başvuruların tamamına yakınının uygun olduğu değerlendirildi. Şu anda bu dosyaların değerlendirilme aşaması sürüyor. Haziran ayında bağımsız değerlendiricilerin yapacağı değerlendirmeler sonunda dosyalar kendi arasında sıralamaya konulmak suretiyle talep ettikleri hibe yardımlarını kendilerine vermeye başlayacağız" ifadesini kullandı.
     Harput, hibe olarak verilecek 20 milyon liranın, projelerin yüzde 75lik kısmını karşıladığına işaret ederek, yüzde 25ini de proje için destek talep eden kuruluşların tamamlayacağını vurguladı.
    
     -İkinci dönem proje teklif çağrısı haziranda-
    
     Destek paketlerinden ikincisini, toplumdaki özellikle dezavantajlı kesime yönelik kullanmayı amaçladıklarına işaret eden Harput, şunları kaydetti:
     "BEBKA Yönetim Kurulu olarak yaptığımız son toplantıda 20 milyon liralık yeni bir paketi devreye soktuk. Bu paketle özellikle dezavantajlı vatandaşlarımıza dönük desteği ağırlıklı olarak kullanmayı amaçladık. Bu dezavantajlı grup dediğimiz kişiler arasında engelli, yaşlı vatandaşlarımız, eski hükümlüler, kadınlarımız, yoksullarımız, çocuklarımız, göçle gelenler ve benzeri kesimlerimiz var. Bu insanların topluma süratle uyum sağlayabilmesi, toplumda kendi ayakları üzerinde kalabilmesi, yaşamlarını başkalarına muhtaç olmadan sürdürebilmesi için önemli bir destek kararı aldık."
     Harput, 20 milyon lira bütçeli ikinci dönem proje teklif çağrısına, haziran ayından itibaren çıkılacağı bilgisini verdi.
     Projelerle ilgili detayların, BEBKAnın web sitesinden öğrenilebileceğini belirten Harput, "2013 yılında iki konuda toplam 40 milyon lirayı vatandaşlarımıza, sektör temsilcilerimize dağıtmak suretiyle önemli bir miktar hizmeti Bursa, Bilecik ve Eskişehire kazandırmış olacağız" değerlendirmesinde bulundu.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber BEBKAdan bir yılda 40 milyon liralık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER