BEBKAdan 2013 yılında 20 milyon lira

BEBKAdan 2013 yılında 20 milyon lira hibe desteği -Genel Sekreter Cülfik: Hibe miktarlarımız proje başına 1 milyon lira noktasına kadar arttı


ESKİŞEHİR (A.A) - Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri Mehmet Sait Cülfik, Bu yıl hem destek bütçemiz artarak 20 milyon lira oldu hem de hibe miktarlarımız proje başına 1 milyon lira noktasına kadar arttı dedi.
     Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Cülfik, sürdürülebilir sanayi, turizme yönelik küçük ölçekli altyapı ve turizm tanıtım alanlarında toplam 20 milyon lira hibe verilecek projelerin teklif çağrıları için son teslim tarihinin 20 Mart olduğunu söyledi.
     Cülfik, BEBKAnın, Mali Destek Programlarında üç alandaki proje teklif çağrısında, kar amacı gütmeyen kuruluşların projelerini destekleyeceğini bildirdi.
     BEBKAnın, 2010 ve 2011 yıllarında proje teklif çağrılarında toplam 28 milyon lira bütçeyle 665 proje başvurusundan başarılı olan 128 projeyi desteklediğini anlatan Cülfik, şöyle konuştu:
     Geçen yıllarda proje çağrılarına olan ilgi, memnuniyet vericiydi. Bu yıl da büyük ilgi bekliyoruz. Bu yıl hem destek bütçemiz artarak 20 milyon lira oldu hem de hibe miktarlarımız proje başına 1 milyon lira noktasına kadar arttı. Sanayide Ar-Ge, çevre ve enerji gibi konulara destek olmayı hedefliyoruz. Hibe oranlarımız arttı. Geçen yıl 400 bin mertebesinde iken bu sene 1 milyon liraya çıkarttık. Ortak kullanıma yönelik olan bu alanlarda daha büyük yatırımlar bekliyoruz.
     Cülfik, bölgenin, sanayinin yanında turizm bölgesi olduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:
     Turizm altyapısının geliştirilmesi, hizmet kalitesinin arttırılmasına yönelik turizm altyapı programına da çıkıyoruz. Sanayi konusunda olduğu gibi turizmde de 1 milyon liraya kadar hibe alınabilecek. Bölgenin ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması için ise turizm tanıtım adı altında da bir programımız var. Toplamda 3 başlıkta 20 milyon liralık yeni bir çağrıya çıkmış olduk. Umarım Bursa, Eskişehir ve Bilecik için hayırlı olur ve bölgenin kalkınmasına katkıda bulunur.
     Toplantıya, Eskişehir Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı ve BEBKA Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yapıcı ile Odunpazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Saffet Çelen de katıldı.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber BEBKAdan 2013 yılında 20 milyon lira Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER