BDP Şırnak eski milletvekili Bayındırın yargılanması

BDP Şırnak eski milletvekili Bayındırın yargılanması -Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, Terör örgütünün propagandasını yapmak ve 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet etmek suç


DİYARBAKIR (A.A) - Şırnak, Bingöl ve Diyarbakırda 2008-2010 yılları arasında katıldığı bazı etkinliklerde yaptığı konuşmalar nedeniyle yargılanan BDP eski Şırnak milletvekili Sevahir Bayındır hakkında, mahkeme, yakalama emri çıkarttı.
     Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Bayındır, katılmadı.
     Cumhuriyet Savcısı, sanık Bayındır hakkında yakalama kararı çıkartılmasını mahkemeden talep etti. Mahkeme heyeti, verdiği kısa bir aranın ardından Sanığın savunması alınmamış olduğundan, alınmasına yönelik olarak hakkında yakalama emri çıkartılmasına karar verdi.
     Mahkeme ayrıca, sanığın savunmasının bizzat yargılamanın yapıldığı mahkemece alınması gerektiğinden, mahkemenin görev alanı dışında yakalanması halinde yol tutuklaması yapılarak, en kısa sürede mahkemede hazır edilmesini de kararlaştırdı.
    
     -48 yıla kadar hapis istemi-
    
     Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Bayındırın 2008-2010 yılları arasında katıldığı 7 ayrı etkinlikte suç unsurunun tespit edildiği belirtilerek, TCKnın Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, 7 kez Terör örgütünün propagandasını yapmak ve 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet etmek suçundan toplam 48 yıla kadar hapsi isteniyor.
    
     Muhabir: İbrahim Yakut
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber BDP Şırnak eski milletvekili Bayındırın yargılanması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER