BDP milletvekili Aydoğanın yargılanması

BDP milletvekili Aydoğanın yargılanması -Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi, katıldığı 4 etkinlikte, suç unsuru tespit edildiği iddiasıyla hakkında dava açılan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğanın dokunulmazlığının kaldırılmas


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda, milletvekili seçimleri öncesinde katıldığı 4 etkinlikte suç unsuru tespit edildiği iddiasıyla hakkında dava açılan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğanın dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke düzenlenmesine karar verildi.
     Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Aydoğan katılmadı.
     Mahkeme heyeti, dosyada yapılan incelemenin ardından, sanığın milletvekili oluşu nedeniyle 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet etmek suçundan hazırlık aşamasında herhangi bir işlem yapılmadığından dokunulmazlığının kaldırılması için Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne gönderilmek üzere fezleke düzenlenmesine karar verdi.
     Mahkeme ayrıca, dokunulmazlık kapsamında kalmayan terör örgütünün propagandasını yapmak ve örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek eylemleri yönünden de fezleke sonucunun beklenilmesini kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.
    
     -İstenen ceza-
    
     Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Aydoğanın katıldığı 4 ayrı etkinlikte, suç işlediği iddia edildi.
     Aydoğanın 13-14 Mayıs 2011 tarihinde Uluderedeki çatışmada ölü ele geçirilen 12 terörist için Diyarbakırda düzenlenen yasa dışı yürüyüşe katılarak, örgüt mensupları için saygı duruşunda bulunduğu bildirilen iddianamede, sanığın ayrıca Tuncelinin Pülümür ilçesinde ölü ele geçirilen 7 örgüt üyesinden 4ü için düzenlenen cenaze törenine de katıldığı kaydedildi.
     Sanık Aydoğanın MEYA-Derin 18 Mayıs 2011 günü 1982 yılında cezaevinde kendisini yakan 4 örgüt üyesi ile Uluderede 12 teröristin ölü ele geçirildiği operasyonları protesto etmek amacıyla organize ettiği yürüyüşe katıldığı belirtilen iddianamede, sanığın ayrıca 20 Nisan 2011 tarihinde Kahramanmaraşın Pazarcık ilçesindeki çatışmada ölen örgüt mensubu için düzenlenen cenaze törenine katılarak, suç işlediği ileri sürüldü.
     Sanık Aydoğanın terör örgütünün propagandasını yapmak, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet etmek ve örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek suçlarından cezalandırılması talep edildi.
    
     Muhabir: İbrahim Yakut
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber BDP milletvekili Aydoğanın yargılanması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER