BDP Genel Başkanı Demirtaş:

BDP Genel Başkanı Demirtaş: Öcalanın açlık grevlerinin sona erdirilmesi yönündeki çağrısını destekliyoruz


DİYARBAKIR (A.A) - Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Öcalanın açlık grevlerinin sona erdirilmesi yönündeki çağrısını desteklediklerini bildirdi.
     Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerinin de desteğiyle Mehmet Öcalanın İmralıya giderek ağabeyi ile görüşme yaptığını belirterek Görüşmede Abdullah Öcalan açlık grevlerinin sona erdirilmesini istemiş. Bu gelişmenin Öcalana uygulanan tecridin tümden kalkmasına vesile olmasını diliyoruz. Bizler de Öcalanın açlık grevlerinin sona erdirilmesi yönündeki çağrısını destekliyoruz dedi.
     Açlık grevindekilerin de yeni bir değerlendirme yaparak bu çağrıyı dikkate almalarını umut ettiklerini ifade eden Demirtaş, Diyarbakırda bulunan milletvekillerinin de açlık grevindekilerle görüşmekte olduklarını kaydetti.
     Öte yandan BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ile Milletvekili Sırrı Süreyya Önderin, Diyarbakır D Tipi Cezaevinde; milletvekilleri Aysel Tuğluk ve Sabahat Tuncelin ise Diyarbakır E Tipi Cezaevinde açlık grevine giren tutuklu ve hükümlülerle görüşmesi sürüyor.
    
     Muhabir: Nurten Aslan-İbrahim Yakut-Nail Kadırhan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber BDP Genel Başkanı Demirtaş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER