BDPnin Cizre mitingine izin verilmedi

BDPnin Cizre mitingine izin verilmedi -Kaymakamlığın, mitinge, yapılacağı alanın mahalle arası olduğu ve bu nedenle provokasyon durumunda istenmeyen olayların yaşanabileceği gerekçesiyle izin vermediği bildirildi


ŞIRNAK (A.A) - Cizre Kaymakamlığının, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İlçe Başkanlığının yarın yapmayı planladığı mitinge, organizasyonun düzenlendiği alanın mahalle arası olduğu ve bu nedenle provokasyon durumunda istenmeyen olayların yaşanabileceği gerekçesiyle izin vermediği bildirildi.
     Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, BDP İlçe Başkanlığınca Sur Mahallesinde gerçekleştirilmesi planlanan, Özgürlük ve Çözüm mitingine, alanın mahalle arası olması nedeniyle izin verilmediği belirtildi.
     Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Herhangi bir provokasyon durumunda istenmeyen olayların yaşanılabileceği endişesiyle Sur Mahallesinde yapılacak mitinge izin verilmedi. Ancak mitingin Cizre-Nusaybin ve Cizre-İdil karayolunun bulunduğu Kuştepe mevkisinde yapılması uygun görüldü. BDP İlçe Başkanlığı Tertip Komitesine 9 Kasım 2012 tarihinde saat 15.00e kadar Kaymakamlıkça uygun görülen yerde (Kuştepe mevkisinde) yapmalarının kabul edileceği bildirildi. Ancak belirlenen saate kadar herhangi bir müracaatları olmamıştır.
    
     Muhabir: Abidin Yel / İbrahim Yakut
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber BDPnin Cizre mitingine izin verilmedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER