BBP Genel Başkanı Destici:

BBP Genel Başkanı Destici: "Eğer siz sadece PKKyı muhatap alarak devam ederseniz, bu süreci uluslararası bir problem haline getirilmesine müsaade etmiş olursunuz"


BATMAN (A.A) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Eğer siz sadece PKKyı muhatap alarak devam ederseniz, bu süreci uluslararası bir problem haline getirilmesine müsaade etmiş olursunuz" dedi.
     BBP Genel Başkanı Desteci, partisince Batman Öğretmenevinde düzenlenen istişare toplantısında yaptığı konuşmada, terör örgütü PKKnın hedefinin bölgede kendi felsefesine uygun sosyalist bir bölge ve devlet oluşturmak olduğunu söyledi.
     Her zaman kanın durmasını ve terörün sona ermesini istediklerini ifade eden Destici, şöyle konuştu:
     "Çözüm süreci gündeme geldiği zaman, PKKyı muhatap almayın. Siz sadece PKKyı muhatap alırsanız bölgedeki kardeşlerimize sizin temsilcileriniz bunlar, adınıza onlarla konuşuyoruz deyip, örgütü tamamen meşrulaştırıp bölgeyi onların insafına bırakmış olursunuz dedik. İkinci bir konu, Türkiye yıllarca PKKyı terör listesine aldırmak için çaba sarf etti. Şimdi PKK muhatap alınırsa Avrupa ve dünya kamuoyunda PKKnın terör listesinden çıkarılmasına kapı aralanmış olunacak ki net olarak itiraz noktamız budur. Eğer siz sadece PKKyı muhatap alarak sürece devam ederseniz, bu süreci uluslararası bir problem haline getirilmesine müsaade etmiş olursunuz."
    
     -"Hesabı sorulmalıdır"
    
     Destici, bölgede yapılan her türlü hukuksuzluğun hesabının sorulmasını isteyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     "Nasıl ki; bugün 28 Şubat, 12 Eylül, Ergenekon, Balyoz ve Kafes planları yargılanıyorsa 30 yıldır bu bölgede terörle mücadele adı altında yapılan haksız, hukuksuz, insanlık dışı uygulamaların da gündeme alınıp bunların hesabını sorulması lazım. Çünkü bu işte PKK elebaşının ne kadar vebalı varsa, 30 yıldır Türkiyeyi yönetenlerin, bu işe göz yumanların ve bu hukuk dışı uygulamaların içinde olanların da en az o kadar vebalı vardır."
     Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber BBP Genel Başkanı Destici: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER