BBP Genel Başkanı Destici:

BBP Genel Başkanı Destici: -"Önceliğimiz asla şahsi çıkarlarımız ve siyasi ikballerimiz olmayacak, önceliğimiz hep milletimiz ve ülkemizin birlik ve beraberliği olacaktır" (Fotoğraflı- Görüntülü)


BİLECİK (A.A) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Önceliğimiz asla şahsi çıkarlarımız ve siyasi ikballerimiz olmayacak. Önceliğimiz hep milletimiz ve ülkemizin birlik ve beraberliği olacaktır" dedi.
     Destici, Bilecikteki temasları kapsamında Alperen Ocakları Bilecik İl Başkanlığının yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı.
     Burada bir konuşma yapan Destici, BBP olarak, sadece siyaset için ya da sadece oy için kurulmuş bir siyaset hareketi olmadıklarını belirtti.
     Birinci vazifelerinin Allahın ismini yeryüzüne yaymak ve onun rızası doğrultusunda hareket etmek olduğunu dile getiren Destici, şunları kaydetti:
     "Bizler, milli ahlak ve değerlere sahip Şeyh Edebalinin de Dursun Fakihin de dediği gibi Anasını bilecek, babasını bilecek, atasını bilecek, dinini bilecek, neslini ve tarihini bilecek ve bununla birlikte çalışarak söz sahibi olacak hareketin üyeleriyiz. Bizler, bir elinde bilgisayar ama diğer elinde de Kuran-ı Kerimi hiç bırakmayan ve tamamen Kuran-ı Kerimi rehber edinen, Peygamber Efendimizi de kendisine önder kabul eden bir siyasi hareketin temsilcileriyiz. Önceliğimiz, asla şahsi çıkarlarımız ve siyasi ikballerimiz olmayacak. Önceliğimiz, hep milletimiz ve ülkemizin birlik ve beraberliği olacaktır. Dinimizin inançlarımızın ve tarihimizin bize öğrettiği milli değerlerimizin yaşaması ve yaşatılması olacaktır."
    
     -"Bizler asla ulusçu ve kavmiyetçi olmadık"-
    
     Destici, hiçbir zaman asla Kürtü Türkten, Çerkezi Boşnaktan, Arnavutu Lazdan ayırmadıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:
     "Bizler, asla ulusçu ve kavmiyetçi olmadık. İnsanlar vardır, insanlardan üstündür, topluluklar vardır, topluluklardan üstündür, milletler vardır, milletlerden üstündür. Gün vardır, bin aydan daha hayırlıdır, ay vardır 11 ayın sultanıdır. Ölçümüz ise Allahın ölçüsüdür. Peygamber Efendimizin sözleridir. Ölçümüz takvadır. Kim Allahın rızasını daha fazla kazanmışsa, kim Allahın ismini yeryüzüne daha fazla yaymışsa ancak Müslüman odur. Onun için bu millet Selçukluda, Osmanlıda binlerce yıl İslamın bayraktarlık ve sancaktarlığını yapmıştır. Onun için biz, bu büyük Türk milletinin bir ferdi olarak gurur duyuyoruz. Biz, şu ana kadar nasıl gurur ve şuurla Türk milliyetçisi olduysak, bundan sonra da bu ölçüyle böyle Türk milliyetçisi olacağız. Bu asla bir ayrıştırma değildir. Tam tersine bu bir birleştirmedir. Bu topraklarda yaşayan bütün Müslümanların ortak adıdır."
     Destici, daha sonra Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcanı ziyaret etti.
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber BBP Genel Başkanı Destici: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER