BBP Genel Başkanı Destici, Eskişehirde:

BBP Genel Başkanı Destici, Eskişehirde: -(Çözüm süreci) Bu süreçte karşı çıktığımız noktalardan biri PKKnın muhatap alınmasıdır


ESKİŞEHİR (A.A) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, çözüm sürecine ilişkin Bu süreçte karşı çıktığımız noktalardan biri PKKnın muhatap alınmasıdır dedi.
     Destici, 4. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumuna katılmak için geldiği Eskişehirde gazetecilere yaptığı açıklamada, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehirde böylesine bir etkinliği düzenlemenin verdiği mutluluğu dile getirdi.
     BBPnin terörün bitmesini en çok isteyen siyasi parti olduğunu ifade eden Destici, şöyle konuştu:
     Türkiyenin birinci gündem maddesi terördür. PKKnın düşmanlığının biteceğine olan inancımız yok. Bu süreçte karşı çıktığımız noktalardan biri PKKnın muhatap alınmasıdır. 30 yıldır bu memlekete kan kusturan, 5 bin şehidin kanını elinde tutan, milletimizin geleceğini heba eden terörist başının muhatap alınması kabul edilemez. Bu terörü çözmez, PKKyı bitirmez. O bölgedeki kardeşlerimizin temsilcileri muhatap alınmalıydı. PKKnın 30 milletvekili var. İktidar partisinin içinde bunun en az 3 katı Kürt kökenli milletvekili var. CHPde de, MHPde de, bizde de Kürt kardeşlerimiz var. Bütün siyasi partilerden, sivil toplum örgütlerinden, manevi önderlerden temsilciler muhatap alınmalıydı.
     Destici, kimsenin PKKnın silah bırakacağından bahsetmediğini öne sürerek, PKKnın sadece yurt dışına çekileceğinden söz edildiğini bildirdi.
    
     -Bu sürecin terörü bitireceğine inanmıyoruz-
    
     BBPnin Büyükşehir Yasasına ısrarla karşı çıktığını hatırlatan Destici, şöyle devam etti:
     2014 seçimlerinden sonra süreç böyle devam ederse göreceğiz. Bölge tamamen PKKnın kontrolüne girecek. Bu süreç dilimizin yanına yeni bir dil, bayrağımızın yanına yeni bir bayrak çekme sürecidir demiştik. İnşallah bizim bu dediklerimiz çıkmaz. Temenni ederiz ki; bunlar samimi bir şekilde imana gelmişlerdir. 2007 yılında ilk kez PKKnın temsilcileri bağımsız olarak Meclise girdiğinde rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu şunu söylemişti; Bu Türkiye için bir şanstır. İnşallah bu şansı iyi değerlendirirler. O günden, bugüne bakıldığında hem devlete hem millete meydan okudular. Hala meydan okumaya, racon kesmeye devam ediyorlar. Hukuk da maalesef bunlara dokunmuyor. Terörün bitmesini istiyoruz ancak bu sürecin terörü bitireceğine inanmıyoruz. Sürecin içinde ne var- Bunu kimse bilmiyor. Bunun kamuoyuna açıklanması lazım.
     Daha sonra Destici ve beraberindekiler, sempozyumun yapılacağı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezine geçti.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber BBP Genel Başkanı Destici, Eskişehirde: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER