Bayramda beslenme uyarısı

Bayramda beslenme uyarısı -Manisa Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay: Ramazan sonrasında aşırı yemek yenmemesi ve fazla tatlı tüketilmeden mutlaka fiziksel aktiviteye önem verilmeli


MANİSA (A.A) - Manisa Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, Ramazan Bayramında aşırı yemek ve tatlı tüketiminden kaçınılması ve mutlaka fiziksel aktiviteye önem verilmesi gerektiğini belirtti.
     Tay, yaptığı yazılı açıklamada, Ramazan boyunca oruç tutan kişilerin, bayramla birlikte normal yeme düzenine geçtiklerinde psikolojik olarak daha fazla yemek yeme eğilimine girdikleri uyarısında bulundu.
     Bunun başta mide rahatsızlıkları olmak üzere sağlık sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulunan Tay, şunları kaydetti:
     Ramazan sonrasında aşırı yemek yenmemesi ve fazla tatlı tüketilmeden mutlaka fiziksel aktiviteye önem verilmeli. Bayram ziyaretlerinde sunulan ikramlara dikkat edilmelidir. Bayramın ilk günü güne uygun bir kahvaltı ile başlanmalı ve gün boyu öğün atlanmamalıdır. Besinler iyi çiğnenmeli, yavaş yavaş, azar azar ve sık yenilmelidir. Bayram süresince ve bayramdan sonra da sıvı alımı arttırılmalı, günde yaklaşık 1,5-2 litre su içilmeli, sıvı tüketimini artırmak amacıyla öğünlere ayran, komposto gibi sıvı gıdalar eklenmelidir. Ramazan boyunca önerilen sahur yemekleri, ramazan sonrası gece yemek seklinde sürdürülmemeli, gece öğününe ihtiyaç duyuluyorsa meyve, yoğurt gibi besinlerin tüketimi tercih edilmelidir.
     Tay, bayram alışverişinde de sağlık gıda maddelerinin alımına dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, vatandaşlardan mutlaka Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığından izin belgesi olan ürünleri satın almalarını ve aldıkları ürünlerin son kullanma tarihinin geçmemiş ve ambalajının bozulmamış olmasına dikkat etmelerini önerdi.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Bayramda beslenme uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER