Bayramda Nöbetçi işletme uygulamasına devam edilecek

Bayramda Nöbetçi işletme uygulamasına devam edilecek


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kente gelen ziyaretçilere kesintisiz hizmet sunmak amacıyla bayramlarda başlatılan Nöbetçi işletme uygulamasının bundan sonra sürekli uygulanacağı bildirildi.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, yaptığı yazılı açıklamada, Nöbetçi işletme uygulamasının kente gelen ziyaretçilerin taleplerine cevap verirken ticari anlamda da kente bir canlılık kattığını belirtti.
     Güzelbey, Gaziantepte son yıllarda tarihi ve kültürel mirasın özenle tekrar hayata kazandırılmasının, sadece Gaziantepliler açısından değil Gaziantepi keşfetmek için gelen yerli ve yabancı misafirler için de cazibe oluşturduğunu ifade etti.
     Güzelbey, şunları kaydetti:
     Dünyanın en büyük mozaik müzesi, Türkiyede kamuya açık ilk gezegenevi ve bilim merkezi, görkemli botanik bahçesi, güneyin Disneylandı olarak anılan Park Antep ve Eğlence Merkezi, Bakırcılar Çarşısı ve Kültür Yolu gibi birbirinden değerli turistik merkezlere sahip olan Gaziantepte misafir olarak gördüğümüz turistlerimizin daha keyifle bayram turlarını geçirebilmeleri için geçen yıl ilk kez Nöbetçi işletmeler uygulaması başlattık. Büyükşehir Belediyesi tarafından 2011 yılında başlatılan ve yerli ve yabancı tüm ziyaretçiler tarafından memnuniyet veren bu uygulamayla restoranlar, kafeler, kuruyemişçiler, hediyelik eşya satan işletmelerle turistik mekanlar bayram boyunca açık olacak.
     Güzelbey, kentin daha dinamik bir yapıya sahip olduğunu, kentin, sokaklarında az sayıda turist görülen bir kent olmayı çoktan geride bıraktığını ifade etti.
     2004 yılında başlayan dev turizm atağıyla zengin tarihi ve kültürel mirasını günümüzle buluşturan Gaziantepin bugün on binlerce ziyaretçiyi ağırlayan bir uğrak noktası haline geldiğini dile getiren Güzelbey, şunları kaydetti:
     Dolayısıyla şehrimize gelen ziyaretçiler gezme, yeme içme ve alış veriş olanaklarından daha rahat yararlanabilmeyi istemektedirler. Biz de dinlenme anlamı taşıyan bayramlar gibi özel günlerde de ziyaretçilerimize kesintisiz hizmet sunulması için geçen yıl başlattığımız Nöbetçi işletme uygulamasının pozitif yansımaları olmuştur.
     Güzelbey, bu konuda gönüllü davranan tüm işletmelere ve vatandaşlara teşekkür etti.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Bayramda Nöbetçi işletme uygulamasına devam edilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER