Bayram Otelinin sahibinin yargılanması

Bayram Otelinin sahibinin yargılanması -Vanda 9 Kasım 2011de meydana gelen depremde yıkılan 24 kişinin yaşamını yitirdiği Bayram Otelinin sahibi Tevfik Bayramın yargılanmasına devam edildi


VAN (A.A) - Vanda 9 Kasım 2011de meydana gelen depremde yıkılan 24 kişinin yaşamını yitirdiği Bayram Otelinin sahibi Tevfik Bayram, dördüncü kez hakim karşısına çıktı.
     Van 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, Bitlis Cezaevinde tutuklu bulunan otel sahibi Bayramın yanı sıra otelin enkazında yaşamını yitirenlerin aileleri de hazır bulundu.
     Mahkeme Başkanı Serdar Gürlerin yaptığı yoklamanın ardından önceki duruşmada otelde inceleme yaptıkları iddia edilerek dinlenilmeleri talep edilen İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Beyza Taşkın Akgül ile Yrd. Doç. Dr. Pınar Özdemir Çağlayanın ifadeleri okundu.
     Akgül ve Çağlayanın talimatla verdikleri ifadelerinde, depremin ardından Vana geldiklerini ancak Bayram Otelinde inceleme yapmadıklarını ve herhangi bir rapor vermediklerini bildirdiler.
     Mahkeme heyeti daha sonra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Şube Müdürü Abdulhadi Gözmeni dinledi.
     Depremin ardından yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren Gözmen, AFAD olarak depremin ardından ticari işletmelerin açık ya da kapalı tutulmasına yönelik bir duyurularının olmadığını açıkladı.
     Otelde bazı üniversiteler tarafından yapıldığı iddia edilen incelemelerle ilgili bilgilerinin olmadığını ve incelemenin bilgileri dışında yapılmış olabileceğini anlatan Gözmen, kurumları tarafından da Bayram Otelinde hasar tespit çalışmasının yapılmadığını belirtti.
     Gözmen, kentteki ilk depremden sonra hazırlanan "öncelikli yıkılması gereken binalar" listesinde de Bayram Otelinin bulunmadığına dikkati çekerek, "Binalarda inceleme yapan ekiplerin dışarıdan bakarak binaların hasar durumunu belirlemesi söz konusu değildir. 3 kişiden oluşan yaklaşık 50 ekip mahallelerde dolaşarak hasar tespit çalışması yaptı. Kamu binalarındaki hasar tespit çalışmaları ise Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılıyordu. Otellere yönelik hasar tespit çalışmalarına herhangi bir öncelik tanınmadı. AFAD tarafından 81 ilden görevlendirilen ekipler Vana gelerek hasar tespit çalışmalarını sürdürdüler" dedi.
     İş yoğunluğu nedeniyle Bayram Otelinde hasar tespit çalışması yapamadıklarını bildiren Gözmen, deprem sonrasında önceliği depremzedelerin barınma, sağlık ve beslenme sorunlarını gidermeye verdiklerini ifade etti.
     Mağdur aileler adına söz alan avukat Alptekin Ocak ise Tevfik Bayramın avukatları aracılığıyla mağdur ailelerle uzlaşmak istediğini ve ailelerin talep ettikleri tazminatı ödemeyi kabul ettiklerini ileri sürerek, sanığın tutukluluk halinin devam etmesini istedi.
     Sanık avukatları ise müvekkilleri Bayramın sağlık problemlerinin olduğunu ve kaçma şüphesi bulunmadığını belirterek, tahliyesini talep etti.
     Mahkeme heyeti de verilen aranın ardından eksik bilgi ve belgelerin toplanması için sanığın tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.
     Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.
    
     Muhabir: Cemal Aşan
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Bayram Otelinin sahibinin yargılanması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER