Bayraktepeye yoğun ilgi

Bayraktepeye yoğun ilgi -Sarıkamıştaki sarıçam ağaçlarıyla çevrili Bayraktepe Kayak Merkezine gelen yerli ve yabancı turistler, kar kalınlığının 195 santimetre olduğu pistlerde kayak ve snowboard yaparak doyasıya eğleniyorlar


KARS (A.A) - Karsın Sarıkamış ilçesindeki sarıçam ağaçlarıyla çevrili Bayraktepe Kayak Merkezine gelen yerli ve yabancı turistler, kayak ve snowboard yaparak doyasıya eğleniyorlar.
     Kar kalınlığının 195 santimetre olduğu Bayraktepe Kayak Merkezinde bulunan Çamkar, Ce-mar Toprak, Dolina otelleri ile Kar ve Alpina Konaklarında doluluk oranının yüzde yüz olduğu bildirildi.
     Özellikle Rusya, Ukrayna ve Azerbaycandan gelen yabancı turistler ile Türkiyenin birçok ilinden sömestre tatili için kayak merkezine gelen vatandaşlar, kayak ve snowboard yaparak zaman geçiriyorlar.
     Kayak hocası Kadir Ağbaba, AA muhabirine, kayak merkezinde hafta sonu yoğunluğunun yaşandığını belirterek, bu yoğunlukta yarı yıl tatilinin başlamasının da etkili olduğunu söyledi.
     Burada bulunan manzaranın yurt dışında Alplerde bulunabileceğini kaydeden Ağbaba, Memleketimiz bu konuda çok iyi. Coğrafi konum olarak da iyi. Pistlerimiz kayakseverlerle dolu. Gelip görenler burayı Masal Dünyası olarak nitelendiriyor dedi.
     Sarıkamışa İstanbuldan kayak yapmaya gelen Simay Aybek de kayak merkezine ailesi ile yarı yıl tatilini değerlendirmek için geldiğini ifade ederek, Şu anda ortam çok güzel. Buranın kar kalitesini duyup da geldik. Sarıçam ormanları gördüğünüz gibi karlar içinde diye konuştu.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Bayraktepeye yoğun ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER