Bayburtlu öğrenciler sanat şenliğine hazırlanıyor

Bayburtlu öğrenciler sanat şenliğine hazırlanıyor -Baksı Kültür Sanat Vakfınca kentteki öğrencilerin güzel sanatlar alanındaki çalışmalarını değerlendirmek amacıyla "Bayburt 1. Öğrenci Sanat Şenliği" 8 Haziranda yapılacak -Vak


BAYBURT (A.A) - Baksı Kültür Sanat Vakfınca kentteki öğrencilerin güzel sanatlar alanındaki çalışmalarını değerlendirmek amacıyla planlanan "Bayburt 1. Öğrenci Sanat Şenliği" 8 Haziranda yapılacak.
     Vakıf kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede göç nedeniyle geleneksel kültürün kaybolmasını engellemeye yönelik bir misyon üstlendiklerini belirtti.
     Vakıf bünyesinde kurdukları Baksı Müzesi ile bölgenin kültürel mirasını korumaya çalıştıklarını ifade eden Koçan, "İlk ve orta dereceli okullardaki öğrencilerinin güzel sanatlar alanındaki çalışmalarını içerecek Bayburt 1. Öğrenci Sanat Şenliği, 8 Haziranda Baksı Müzesinde gerçekleştirilecek. Şenlikle güzel sanatlar alanında yetenekli çocukları keşfetmeyi hedefliyoruz" dedi.
     Şenliğin üç aşamadan oluştuğunu dile getiren Koçan, şunları söyledi:
     "Etkinliğin birinci aşamasında, bölgenin kültürel değerleri arasında yer alan Dede Korkut masalları, Bayburt efsaneleri, sokak oyunları gibi temaları içeren resim çalışmaları değerlendirilerek, yetenekli öğrenciler bir sonraki aşamaya yönlendirilecek. Şenlikte sergilenmek üzere 150 çalışmanın seçileceği değerlendirme sonunda en iyi 30 çalışmanın sahibi 3-8 Haziranda Baksı Müzesinde düzenlenecek sanat atölyesi çalışmalarına davet edilecek. Son aşama olan atölye çalışmaları sonunda en başarılı bulunan 15 öğrenci, Baksı Kültür Sanat Vakfınca bir yıllık eğitim bursu ile ödüllendirilecek."
     Koçan, şenliğin finalinde başarılı bulunan 150 resmin yer alacağı serginin yanı sıra çocukların sahne alacağı tiyatro ve müzik performans gösterileri düzenleneceğini de kaydetti.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Bayburtlu öğrenciler sanat şenliğine hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER