Bayburt Üniversitesi rektörünün hayatını kaybetmesi

Bayburt Üniversitesi rektörünün hayatını kaybetmesi -Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Budak için Atatürk Üniversitesinde tören düzenlendi


ERZURUM (A.A) - Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak (45) için Atatürk Üniversitesinde cenaze töreni düzenlendi.
     Cenaze aracıyla rektörlük binası önüne getirilen Budakın cenazesi, arkadaşları ve yakınları tarafından Kültür Sitesi Salonuna götürüldü.
     Kar yağışı nedeniyle salonda düzenlenen törende, Atatürk Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Budakı yakından tanıdığını ve kendisinin çok iyi bir insan olduğunu söyledi.
     Törenin yapıldığı salonda bugüne kadar çok sayıda etkinlik yaptıklarını anımsatan Koçak, şöyle konuştu:
     Her canlı er ya da geç ölüm gerçeği ile yüz yüze gelecek ama Gökhan Hoca biraz erken ayrıldı aramızdan. Geride çocuklarını, eşini ve sevenlerini bırakarak erken ayrıldı. Zamanın ne olduğunu bilmiyoruz, ne zaman çağrılacağımızı da bilmiyoruz. Bu salonda değişik törenler etkinlikler yapıldı. Fakat bu tören diğerlerinden farklı. Kendisi burada bizim yanımızda. Kürsüyü ona bıraktık ve kürsüden bize şunu söylüyor, Hepiniz benim gibi bir gün bu tabutun içine gireceksiniz siz de kendinize çeki düzen verin. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine Allah sabır versin. Makamı cennet olsun.
     Konuşmaların ardından, Erzincan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu dua okudu.
     Bu arada törende gözyaşlarını tutamayan Budakın eşi Sibel Budak ile çocukları Aykan ve Semihi salonda bulunan öğretim üyelerinin teselli ettiği görüldü.
     Öte yandan, törene çeşitli üniversitelerin rektörlerinin yanı sıra AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ile Budakın yakınları ve çeşitli üniversitelerden çok sayıda öğretim üyesi katıldı.
     Budakın cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere Erzurumun Olur ilçesine gönderildi.
     Atatürk Üniversitesi (AÜ) lojmanlarında kalan ve bileklerini kesip, 4. kattaki evinin balkonundan atlayarak intihar girişiminde bulunduğu belirtilen Budak, Yakutiye Araştırma Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Bayburt Üniversitesi rektörünün hayatını kaybetmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER