Bayburt Üniversitesinde mezuniyet töreni yapıldı

Bayburt Üniversitesinde mezuniyet töreni yapıldı


BAYBURT (A.A) - Bayburt Üniversitesinde mezuniyet töreni düzenlendi.
     Genç Osman Stadyumunda yapılan törene Vali Hasan İpek, AK Parti Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, öğrenciler ve aileleri katıldı.
     Vali İpek, burada yaptığı konuşmada, ülkesine ileride faydalı olacak evlatlar yetiştirdikleri için çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Sizler bundan sonra iş hayatına atılacaksınız. Öğrencilik bitecek sorumluluklar başlayacak. Bayburtta bulunduğunuz süre içinde kentin ekonomisine çok ciddi katkılarda bulundunuz ama en önemlisi Bayburtun kültürüne ve arkadaşlığına çok önemli katkılarda bulundunuz" dedi.
     Özbek, Bayburtun Türkiyenin en küçük ili olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     "Siz gelmeden önce Bayburtta, sadece Bayburtlular yaşardı. Farklı kültürleri fazla tanıma fırsatımız olmazdı. Bayburt Üniversitesi açıldıktan sonra artık 81 vilayetin kültürünü tanımaya başladık ve tüm renklerden bir araya geldik. Yeni hayatınızda sizlere başarılar diliyorum."
     Bayburt Üniversitesinin ilk defa 1990 yılında Bayburt Meslek Yüksek Okulu ile eğitim öğretim faaliyetine başladığını anlatan Coşkun ise "2002 yılında eğitim fakültesi ile 2008 yılında da Bayburt Üniversitesi olarak kurulmuş ve bünyesinde 6 birimiyle eğitim öğretime devam etmektedir" diye konuştu.
     Coşkun, mezun öğrencilerle her yıl bir araya gelebilmek için çalışma yaptıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:
     "Mezun öğrencilerimizle ilgili, Mezun Öğrenciler Sistemi oluşturacağız. Sizlerden buradan gitmeden adresleriniz, mail adresleriniz ve telefon numaralarınız alınacak ve nereye giderseniz gidin takip edileceksiniz ve her yıl haziran ya da temmuz ayında Mezunlar Buluşma Toplantısı yapacağız. Sizleri iki ya da dört senenizi geçirdiğiniz Bayburta bu sefer misafirler olarak davet edeceğiz."
     Okulu dereceyle bitiren öğrencilere İpek, Özbek ve Coşkun tarafından çeşitli hediyeler verildi. Tören, öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Bayburt Üniversitesinde mezuniyet töreni yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER