Bayburtta yayla yollarının standardı yükseltiliyor

Bayburtta yayla yollarının standardı yükseltiliyor -Vali İpek: Yaylalarımızı birbirine bağlayan 41 kilometrelik yolun bakım, onarım, menfez, genişletme ve son kat stabilize malzemesini çekerek kullanılışlı hale getirdik


BAYBURT (A.A) - DOKAP Doğu Karadeniz Turizm Mastır Planı çerçevesinde yayla turizminin geliştirilmesi amacıyla Bayburtta yayla yollarının standardı yükseltiliyor.
     Bayburt Valisi Hasan İpek, beraberindeki İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, Aydıntepe Kaymakamı Ahmet İhsan Çiğil, Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan Eraslan, İl Genel Meclisi üyeleri ve öteki ilgililerle Aydıntepe, Kuşmer, Cumavak, Soğanlı ve Çençül yaylarında yapılan yolları inceledi, yetkililerden bilgi aldı.
     Vali İpek, incelemenin ardından yaptığı açıklamada, Türkiyede yayla turizminin daha da geliştirilmesi amacıyla Bayburttaki mevcut yayla yollarının standardının yükseltilmesi için çalıştıklarını belirtti.
     Bayburtun sosyokültürel ve ekonomik kalkınmasına yardımcı olmayı amaçlayan Doğu Karadeniz Turizm Mastır Planı çerçevesinde yaylalar ile kültür ve turizm değerlerinden Bayburt Kalesi, Aydıntepe Yeraltı Şehri, Çımağıl Mağarası gibi turizm duraklarının farkındalığını artırmak amacıyla projeler gerçekleştirildiğini ifade eden İpek, şöyle devam etti:
     DOKAP Doğu Karadeniz Turizm Mastır Planı çerçevesinde yayla turizminin gelişmesi, çevre illeri ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin bu plan çerçevesinde ilimizi ziyaret ederek tarihi ve turistik eserleri gezip görmelerini arzu ediyoruz. Bu amaçla yaylalarımızı birbirine bağlayan 41 kilometrelik yolun bakım, onarım, menfez, genişletme ve son kat stabilize malzemesini çekerek kullanılışlı hale getirdik.
     İl Özel İdaremize bağlı ekiplerle yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde 2012 yılı için hazırlanan projenin tamamını Kültür ve Turizm Bakanlığından bize sağlanan ödenekle gerçekleştirdik. 2013 yılında da bakanlığımızın sağlayacağı ödenekle yayla yollarımızın standardını yükseltme, bakım ve onarım çalışmalarını sürdüreceğiz.
     Gezisinde yaylalarda yaşamını sürdüren vatandaşların sorunlarını da dinleyen Vali İpek, kendisine bildirilen sorunların giderilmesi için ilgililere talimat verdi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Bayburtta yayla yollarının standardı yükseltiliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER