Bayburtta KÖYDES Meclis Toplantısı yapıldı

Bayburtta KÖYDES Meclis Toplantısı yapıldı


BAYBURT (A.A) - Bayburtta, KÖYDES Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.
     Vali Hasan İpek başkanlığındaki Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonunda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı ve Köylere Hizmet Götürme Birlik Başkanı Hakan Hakyemez, İl Genel Meclis Başkanı Raci Bayrak, İl Genel Meclis üyesi Yusuf Elçi, İl Genel Sekreter Vekili İsmail Çarpatan, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Erkan Karakoyun, Muhtarlar Derneği Başkanı İhsan Aktürk ve köy muhtarları katıldı.
     Hedeflenen 132 kilometrelik yolun 101 kilometresinin asfaltlandığını belirten Vali İpek, Birlik olarak ilimizde yaşayan nüfusun yüzde 54üne tekabül eden köyde yaşayanlarımıza, doğdukları yerde daha yaşanabilir bir yaşam alanı sunma gayreti içindeyiz dedi.
     İpek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının uyguladığı Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında Bayburtta da çalışmalar yürütüldüğünü ifade ederek, şunları söyledi:
     Beklide Türkiyede bir ilk olarak her okulumuza ve her köyümüze nüfusuna göre bu çalışanlarımızdan istihdam ederek, o yöreye ve kuruma daha iyi hizmet verilmesini sağladık. Köylere Hizmet Götürme Birliği çalışmaları kapsamında, gelecek yıl çalışmalara göletlerin sulama kanallarının yapılması yönünde ağırlık vereceğiz. Bunun yanında köylerin kalkınmasına yönelik yapılabilecek diğer hizmetlerin yapılması açısından önümüzdeki yılda ciddi çalışmalar yapacağız. Merkezi hükümetten gelen bütçelerle bu yıl itibariyle gördüğüm kadarıyla çok ciddi hizmetler yapılmış. Bu anlamda önceki Valimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
     Bundan sonraki çalışmalarda da hep beraber olacaklarını anlatan Vali İpek, Hep beraber daha başarılı olacağız. Ben önümüzdeki yılların Bayburtun köyleri açısından çok daha güzel olacağına inanıyorum. Birlik, köylerimize doğrudan hizmet yapan çok önemli bir sistem. Bu birliğin çalışmalarını köy muhtarlarımız desteklemeli ve yapılan çalışmalara azami özen göstererek korunmasını sağlamalısınız diye konuştu.
     Vali Yardımcısı Hakyemez ise Bayburtun yatırımı en üst düzeyde alan il olduğunu belirterek, Bölgemize yakın 7 ilin içerisinde nüfusuna göre en fazla yatırım alan ildir. ABden alınan 2 milyon avro ile köylerimizin altyapısının yüzde 98,2si bitirildi. Bu oran en yakınımızdaki Erzurumda yüzde 25, Erzincanda yüzde 20dir dedi.
     Toplantıda meclis başkan vekili seçimi gerçekleştirildi. Samet Emin Yılmaz ve Ahmet Yıldızın başkan vekilliğine getirildiği seçimde, katip üyeliklerine ise Mehmet Baksoy ve Mahmut Kurumahmut getirildi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Bayburtta KÖYDES Meclis Toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER