Bayburtta 3 yeni ambulans daha hizmete

Bayburtta 3 yeni ambulans daha hizmete girdi


BAYBURT (A.A) - Sağlık Bakanlığınca Bayburta gönderilen 3 tam donanımla ambulans, 112 Acil Komuta Merkezine teslim edildi.
     112 Acil Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen törene Vali Hasan İpek, AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Sağlık İl Müdürü Dr. Zülkarni Özbek, AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi ile 112 Acil Komuta Merkezi çalışanları katıldı.
     Vali İpek, törende yaptığı konuşmada, Türkiyede 112 ambulans sisteminin 2003 yılından sonra kurulduğunu belirterek, Daha önceleri 112 ambulans sistemi, sadece taşıma hizmeti veriyordu. Şimdi artık arkadaşlarımız hastaya yerinde müdahale ve tetkikler yapıyor, ondan sonra da hastaları ilgili yerlere sevk ediyorlar. Bu çok ciddi bir sistem ve Türkiyede bu çok güzel uygulanıyor. Hizmete yeni giren ambulansların Bayburtlular için hayırlı olmasını diliyorum dedi.
     Milletvekili Özbek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın İstanbulda yaptığı açılış töreni ile 486 tam donanımlı ambulansın Türkiyenin değişik illerine dağıtıldığını ifade ederek, Sağlık Müdürünün ambulans talebi doğrultusunda Genel Müdürümüzle görüştüğüm. Bayburta ambulans gönderilmesi düşünülmüyordu. Çünkü nüfus verisine göre yeterli ambulans görünüyordu. Ancak yaptığımız görüşmeler neticesinde 3 ambulansı ilimize aldık diye konuştu.
     Sağlık İl Müdürü Özbek ise Bayburt 112 Acil Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde 16 ambulansın hizmet verdiğini vurgulayarak, İl genelinde 1 komuta merkez ile 7 istasyonda 5 hekim ve 93 personelle Bayburtta 112 hizmetlerini sunuyoruz. Çağrı merkezlerimize günlük 300 civarında çağrı düşüyor. Ancak bunların bir çoğu asılsız dedi.
     Konuşmaların ardından Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 3 tam donanımlı ambulans, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Müdürlüğüne teslim edildi.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı / Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Bayburtta 3 yeni ambulans daha hizmete Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER