Baybars Altuntaştan işadamlarına tavsiyeler

Baybars Altuntaştan işadamlarına tavsiyeler


ANTALYA (A.A) - Antalya Girişimci İşadamları Derneğinin (AGİD) düzenlediği iftar programına katılan girişimci işadamı Baybars Altuntaş, tecrübelerini iş adamlarıyla paylaştı.
     Altuntaş, Dedeman Otelde düzenlenen iftarda AGİD üyeleri bir araya geldi. Deulcom International sahibi girişimci işadamı Baybars Altuntaş, ekonomik hiçbir gücü olmadan yola çıktığını ve izlediği doğru yolla kurduğu şirketin Türkiyenin en önemli 100 franchising markasından biri olduğunu anlattı. Yaptığı girişimcilik projelerini işadamlarıya paylaşan Altuntaş, Dünyanın en önemli girişimcilik şov programında 22 ülkenin 110 girişimcisinden biri oldum. Torpilim yoktu, param yoktu, çevrem yoktu ama bunların hepsi oldu diye konuştu.
     Altuntaş, Türkiyenin herkesin rüyasını gerçeğe dönüştürebileceği bir ülke olduğunu vurguladı. Yeter ki isteyelim diyen Baybars Altuntaş, Ben istiyorum ki herkes dünyaya benim baktığım pencereden baksın. Çünkü bir öğretmen çocuğu olarak ben yaptıysam ve başardıysam, daha iyilerini siz de kolaylıkla yapabilirsiniz dedi.
     AGİD Başkanı Ahmet Yahya Taşcı da, Türkiyenin 2008 yılında tüm dünyada etkili olan ekonomik kriz sonrasında en hızlı toparlanan ülke olduğunu ve büyüme rekoru kırdığını söyledi. Taşcı, ekonomideki durgunluğun herkesi endişelendirdiğini ifade ederek, Ekonomi donma tehlikesi ile karşı karşıya denilebilir. Piyasada nakit sorunu had safhaya ulaşmıştır ve en kısa sürede çözülmelidir. İç talep daralmış, rekabet koşulları zorlaşmıştır diye konuştu.
     Dernek üyelerine yurt dışına açılmalarını ve kendilerine yeni pazarlar bulmalarını tavsiye eden Taşcı, iç piyasada kar marjlarının düşmesi ve rekabetin artmasının, firmaların büyümesine, yaşamasına imkan vermediğine değindi.
     Antalyayı kalkındırmak için çalışmalar yaptıklarını anlatan Taşcı, Sermayesi büyük, güçlü firmalarla rekabet edemeyen kobiler, ortaklık kültürünü geliştirmeye, sermayelerini birleştirmeye çalışmalıdır. Afrika ve Asyada az sermaye ile yapabilecek yeni pazarlar da bulunabilir. AGİD olarak yurt dışı gezilerimizi artırarak üyelerimizi bu pazarla tanıştırmayı planlamaktayız dedi.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Baybars Altuntaştan işadamlarına tavsiyeler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER