Batmanda Kalp Damar Cerrahi ve Anjiyografi

Batmanda Kalp Damar Cerrahi ve Anjiyografi servisleri açılacak


BATMAN (A.A) - Batmanda Kalp Damar Cerrahi ve Anjiyografi servislerinin açılacağı bildirildi.
     Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Faruk Günak AA muhabirine yaptığı açıklamada, çözüm odaklı çalıştıklarını ifade ederek, Kozlukta ağız diş sağlığıyla ilgili uygun olmayan bir ortamda hizmet verildiğini, bundan dolayı ağız diş sağlığı birimini Kozluk Devlet Hastanesi içine taşıyacaklarını söyledi.
     Sason ve Gercüş ilçelerinde de incelemeler yaptıklarını belirten Günak, devlet hastanelerinin bina olarak sağlam olduklarını ancak Gercüş Devlet Hastanesine yeni bir blok eklemeyi planladıklarını kaydetti.
     Günak, Batman Bölge Devlet Hastanesinin kent için bir şans olduğunu belirterek, Çok uzmanlık gerektirecek vakaların dışında sağlık hizmetlerinin tamamını bölge hastanemiz karşılayabiliyor. Batman Bölge Devlet Hastanesi yatak sayısı ve müdahale açısından yeterli kapasiteye sahiptir dedi.
     Kardiyoloji Vasküler Cerrahi (KVC) Servisinin gelecek hafta hizmet vermeye hazır hale geleceğini belirten Günak, kalp damar hastalarının artık Batmanda tedavi edilebileceğini ve hastaların dışarıya gitmek zorunda kalmayacaklarını bildirdi.
     Anjiyo ünitesinin de KVCye bağlı olarak açılacağını ifade eden Günak, anjiyonun Batman Bölge Devlet Hastanesinde de yapılmaya başlanacağını dile getirdi.
    
     Muhabir: Ubeydullah Baş / Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Batmanda Kalp Damar Cerrahi ve Anjiyografi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER