Batmanda bilişim suçlarıyla mücadele

Batmanda bilişim suçlarıyla mücadele


BATMAN (A.A) - Batman Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğüne bilişim suçu kapsamında 5 ihbar yapıldığı bildirildi.
     Valilikten yapılan açıklamada, gelen ihbarlar doğrultusunda Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince ihbarların yapıldığı 4 mahallede çalışmaların yoğunlaştırıldığı belirtildi.
     Açıklamada, bilişim sisteminin bütününe veya bir kısmına, hukuka aykırı olarak girilmesi ve orada kalmaya devam edilmesi, sistemin içerdiği verilerin yok edilmesi ve değiştirilmesi yolu ile işlenen 5 ihbara yönelik şu bilgilere yer verildi:
     Fatih Mahallesinde yaşayan İ.A. kendisine ait internet adresine giriş yapamadığı ve şifresinin kırıldığı şikayetinde bulundu. Belde Mahallesinde yaşayan S.A. tutuklu oğlu G.Dnin fotoğraflarını elde eden faili meçhul kişilerin, oğlunun adıyla blog formunda bir internet sitesi açtıkları, oğlunun ağzından siyasi ve hakaret içerikli sözler yazılması yolu ile oğlunun hedef haline getirildiği ihbarında bulundu. Belde Mahallesinde yaşayan A.Y. kimliği belirsiz kişi veya kişilerce internet adresine hakaret içerikli ve rahatsız edici mesajlar atıldığı şikayetinde bulundu. Benzeri 5 şikayet doğrultusunda suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir.
    
     Muhabir: Ubeydullah Baş / Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Batmanda bilişim suçlarıyla mücadele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER