Batmanda 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliği

Batmanda 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliği


BATMAN (A.A) - Batmanda 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
     Valilik bahçesindeki Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, Kültür Merkezinde devam etti.
     Törende konuşan Vali Yılmaz Arslan, eğitimde yaşanan sorunları hep beraber çözme gayreti içerisinde olduklarını söyledi.
     Amaçlarının, Batmanı eğitimde farklı bir noktaya getirmek olduğunu belirten Vali Arslan, Bazı idarecilerin bırakacağı sıkıntıyı telafi edebiliriz. Ancak öğretmenlerin bırakacağı sıkıntıyı telafi edemeyiz. Yine ancak onlar telafi edebilirler dedi.
     Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa da eğitimin, bir ülkenin ekonomik, sosyal alanda gelişmesini sağlayan önemli unsur olduğunu anlattı.
     Öğretmenlik mesleğinin her geçen gün daha da büyük önem kazandığına değinen Akboğa, öğretmenlerin, milletlerin geleceğini belirleyen bireyler olduğunu savundu.
     Mesleğe yeni başlayan Ziya Gökalp İlköğretim Okulu Öğretmeni Fırat Anlı ise öğretmenlik mesleğinin önemine değindi.
     Emekli öğretmenler adına söz alan Özgür Ortaboy da 30 yılını öğretmenlik mesleğine adamanın haklı gururunu yaşadığını belirterek, Ülke kalkınmasında en üstün rolü oynayan öğretmenler çağın gerisinde kalmamalıdır. Bir öğretmen, hem esnaf, hem köylü, hem sevgi tohumu serpen birey olmalıdır diye konuştu.
     Konuşmaların ardından emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesi verildi.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / İbrahim Yakut
     Yayıncı: Şengül Oymak
<< Önceki Haber Batmanda 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER