Batı ve Doğunun kan kardeşliği

Batı ve Doğunun kan kardeşliği -Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gök: -Bölgemizden her hafta toplanan 500 ünite kan Doğu ve Güneydoğu Anadolu kentlerine gönderiliyor -Bağış kampanyaları vasıtasıyla ülkenin doğusu


İZMİR (A.A) - Efsun Yılmaz - Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, Doğu illerine her hafta 500 ünite kan gönderdiklerini belirterek kan bağış kampanyaları ile doğu ve batının kan kardeşliğini sağladıklarını söyledi.
     Gökay Gök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmirin yanı sıra Denizli, Manisa, Aydın, Muğla, Uşak illerinden düzenli kan bağışı aldıklarını, kampanyalarda alınan kanlarla öncelikle aynı ilin, daha sonra bölgenin ihtiyacını karşıladıklarını belirtti.
     Ege Bölgesindeki hastanelerde yeterli kan stokunun oluşması durumunda diğer illere de destek verdiklerini vurgulayan Dr. Gökay Gök, Kanın belli bir saklama süresi var. Eğer bölgemizin gereksinimi karşılanmışsa yoğun kan talebinin olduğu diğer bölgelere transfer sağlıyoruz dedi.
     Fiziksel koşullar ve iklim şartları nedeniyle Doğu illerinde kan toplama faaliyetlerinin zaman zaman aksadığını söyleyen Gök, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Türk Hava Yolları bizim resmi sponsorumuz. Haftanın 2 günü kan gönderiyoruz. Bu yaz Van ve Diyarbakır bölgesinde çok yoğun kan talebi oldu. Stokumuz güçlü olduğu için gönderdik. Şimdi de kış şartları nedeniyle yeterli bağış toplanamıyor. Dünyanın en modern kan bankacılığı otomasyon sistemine sahibiz. Bölgelerdeki kan ihtiyacı, gönderilen kanın hangi ekip tarafından hangi hastaneye hangi şartlar altında teslim edildiği takip edilebiliyor. İhtiyaç olduğunda anında müdahale edebiliyoruz
     Dr. Gökay Gök, Doğu illerine kan transferini sadece Ege Bölge Kan Merkezinin değil, stoku güçlü diğer bölgelerin de gerçekleştirdiğini anlattı.
     Ege Bölge Kan Merkezinin de 2012 yılında 268 bin 751 ünite kan topladığını, son 4-5 yılda en fazla kan bağış alan bölge haline geldiğini ifade eden Gök, sözlerini şöyle tamamladı:
     Kan bağışında din, dil, ırk ayrımı gözetmiyoruz. Kanın ticaretini yapmadan ihtiyaç sahiplerinin ıstırabını gidermek için gece gündüz çalışıyoruz. Kan verirken de din, dil, ırk ayrımı yapmıyor, mezhep sormuyor ve bölgeler arası fark gözetmiyoruz. Uluslararası kamu yararına dernek olmanın gereğini yerine getiriyoruz. Doğu illerinde zaman zaman kan sıkıntısı yaşanıyor, kan toplama sorunu oluyor. Biz de bağış kampanyaları vasıtasıyla ülkenin doğusu ve batısı arasında kan kardeşliğini sağlıyoruz.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Batı ve Doğunun kan kardeşliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER