Basketbol: FIBA Kadınlar Avrupa Kupası

Basketbol: FIBA Kadınlar Avrupa Kupası -Kayseri KASKİ: 74 - Dinamo Moskova: 70 -Rus ekibi Dinamo Moskova kupada şampiyonluğa ulaştı Salon: Kadir Has Hakemler: Carole Delaune (Fransa), Ilona Kucerova (Çek Cumhuriyeti), Karolina A


KAYSERİ (A.A) - Basketbolda, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası final rövanş maçında, Kayseri KASKİ, Rus temsilcisi Dinamo Moskovayı 74-70 yenmesine karşın ilk maçı 5 sayı farkla kaybettiği için ikinci oldu.
     Maça taraftarının desteğini alarak etkili başlayan Kayseri KASKİ, ilk 3 dakikayı 6-2 önde geçti. Daha sonra oyunda dengeyi sağlayan konuk ekip bulduğu sayılarla ilk periyodu 20-19 önde tamamlandı. Dinoma Moskova, ikinci çeyreğe de etkili başladı. 13. dakika konuk takımın 26-22 üstünlüğüyle geçildi. Daha sonra oyuna ortak olmaya başlayan Kayseri KASKİ, üst üste bulduğu sayılarla devreye 41-37 önde girdi.
     Üçüncü periyoda iyi başlayan Kayseri KASKİ, ilk 5 dakikada 7 sayılık (48-41) farkı yakalayarak, avantaj sağladı. Bu dakikadan sonra oyunun kontrolünü eline geçiren Kayseri KASKİ, periyodu 10 sayı farkla 61-51 önde bitirdi.
     Son çeyreğin başında iki takım da karşılıklı sayılar buldu. 35. dakika Dinamo Moskovanın etkili oyunuyla geçilirken, fark da 67-60lık skorla 7 sayıya indi. Kayseri KASKİ, rakibinin kalan dakikalarda etkinliğini sürdürmesi sonucu sahadan 4 sayı farmla 74-70 galip ayrıldı.
     Dinamo Moskova, Rusyadaki ilk maçı 5 sayı farkla kazandığı için FIBA Kadınlar Avrupa Kupasında şampiyonluğu elde etti.
     Karşılaşmanın en skorer oyuncuları Dinamo Moskovadan Toliver (23), Kayseri KASKİden ise Sanders (19) oldu.
     Bu arada, karşılaşmayı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, Kayserispor Başkanı Recep Mamur ve Kayseri KASKİ Başkanı Ender Batukanın da aralarında bulunduğu 11 binin üzerinde basketbolsever izledi.
    
     Muhabir: Mustafa Önal/Ömer Hakan Kibar
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Basketbol: FIBA Kadınlar Avrupa Kupası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER