Basketbol

Basketbol -BOTAŞ Spor Macar oyun kurucu Dalma Ivanyi ile anlaştı


ADANA (A.A) - Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi takımlarından BOTAŞ Spor, Macar oyun kurucu Dalma Ivanyiyi kadrosuna dahil etti.
     Kulüpten yapılan yazılı açıklamaya göre, 2006-2011 sezonları arasında Macaristanın Mizo Pecz takımında forma giyen ve başarılı sezonlar geçiren Dalma Ivanyi, Euroleaguede de performansıyla adından söz ettirdi.
     BOTAŞ Spor da yeni sezon öncesi Nilaydan boşalan oyun kurucu pozisyonunu Dalma Ivanyi transferini gerçekleştirerek doldurdu.
     1976 doğumlu ve 1.78 boyunda olan Dalma Ivanyi, Macaristan Liginde 2010-2011 sezonunda 31 karşılaşmada 24 dakika süre aldı. 6.9 sayı ortalamasıyla oynayan Ivanyi, 0.7 hücum, 4.6 savunma ve toplamda 5.3 ribaunt ortalamasıyla oynadı.
     Aynı sezon Euroleaguede de başarılı maçlar çıkaran Dalma Ivanyi 12 karşılaşmada 31 dakika süre alırken, 5.2 toplam ribaunt ortalaması ve 5.4 asistle oynadı. Dalma Ivanyinin, 1.8 top çalma ve 3.4 top kaybı istatistiği de bulunuyor.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen BOTAŞ Spor Genel Menajeri Abdullah Kutlu, iç transferde Paris, Chaney ve dış transferde ise Türk oyunculardan Saynur, Dilek ve Korel ile anlaştıklarını hatırlatarak, dış transferde de önemli oyuncularla anlaşarak kadroyu geniş tutmaya çalıştıklarını ifade etti.
     Kutlu, Dalma Ivanyinin oynadığı pozisyon itibariyle BOTAŞ Spora büyük katkı koyacağına inandıklarını belirterek, İyi bir takım oluşturarak yeni sezonda Adanalıların zevkle izleyeceği bir ekip oluşturuyoruz dedi.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER