Basketbol

Basketbol -Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonası başladı -Erzurumda düzenlenen ve 4 grupta 16 takımın mücadele edeceği şampiyona, 12 Mayısta sona erecek


ERZURUM (A.A) - Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından düzenlenen Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonası, Erzurumda başladı.
     Atatürk Üniversitesi ile Erzurum spor salonlarında başlayan ve 4 grupta 16 takımın mücadele edeceği şampiyona 12 Mayısta sona erecek.
     TBF Temsilcisi İhsan Çolak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TBFnin yurt içi faaliyetleri kapsamında düzenlenen şampiyonada her gün 8 müsabakanın yapılacağını belirterek, "Erzurumda başlayan 4 grupta, 16 takımın mücadele ettiği şampiyonada kıran kırana maçlar izleyeceğimize inanıyorum" dedi.
     Grup maçlarının bitiminde, grup sıralamalarının belirleneceğini ve akabinde final müsabakalarının yapılacağını anlatan Çolak, şöyle devam etti:
     "Burada gördüğümüz misafirperverlikten dolayı çok mutlu olduk. Özellikle Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaşın maçlarının büyük ilgi göreceğine eminim. İlk gün olması nedeniyle istenilen seviyede seyirci yok ama grup maçların ardından, sıralamalarda seyircinin ilgisinin artacağına inanıyorum. Ayrıca, final müsabakalarının şampiyonaya ayrı bir hava katacağını düşünüyorum."
     Her iki salonda oynanan müsabakaların ücretsiz olduğunu ifade eden Çolak, vatandaşları basketbol keyfini yaşamaya davet ettiğini sözlerine ekledi.
     Şampiyonada, bugün Galatasaray-TED Koleji, Final Gençlik-Türk Telekom, Dokuz Eylül-Beta, Yeşim-Hacettepe, Anadolu Efes-Nergiz, Bandırma Kırmızı-Beşiktaş, Tofaş-Yeşilyurt, BİLFEN-Fenerbahçe takımları karşılaşacak.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Yücel Velioğlu

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER