Başkan Yıldızdan israf uyarısı

Başkan Yıldızdan israf uyarısı


KAYSERİ (A.A) - Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, ramazan ayında ihtiyaç fazlası gıdaların israf edildiğine dikkati çekti.
     Başkan Yıldız, yaptığı açıklamada, çöpe giden gıda ürünlerinin büyük bir ekonomik kayıp olduğunun belirtti.
     Yıldız, Belediye sınırlarındaki her alanda aksatmadan günlük severek temizlik yapıyoruz. Ama ramazanda maalesef ekmek, yemek, pasta, tatlı, meyve ve sebze gibi iftar sofralarındaki gıdaları çöpte görmek bizi çok üzüyor. Ramazan öncesi karşılaşmadığımız bu durumda iftar sofrasının 4te birinin çöpte olması büyük bir israf dedi.
     İsrafın dinen haram olduğunu ifade eden Başkan Yıldız, şunları kaydetti:
     Her türlü teknolojik donanıma rağmen havaların sıcak olması nedeniyle gıdaları sağlıklı biçimde muhafaza etmenin zor olduğunu dikkate almalıyız. İftar sofrasının 4te birini tüketmeden çöpe atıyoruz. Temizlemek bizim görevimiz ama israfsız belediye anlayışını rehber edindiğimiz için bu israfı bildirmek ve uyarmak da daha önemli bir görevdir. Afrikada büyük bir kıtlık yaşandığını, çöpe attıklarımıza bile sahip olamayanları da düşünerek, ihtiyacımız kadar alıp soframızı eş, dost, komşularımız ve ihtiyaç sahipleriyle paylaşarak israfı azaltabiliriz.
    
     Muhabir: Yemliha Kurt
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Başkan Yıldızdan israf uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER