Başkan Tütüncü ANTGİADın konuğu oldu

Başkan Tütüncü ANTGİADın konuğu oldu -Kepez Belediye Başkanı Tütüncü: -Bir yılda 70 milyon lira değerinde üç proje. Antalyada 20 milyon lira değerinde tek kalemde yapılmış proje yok


ANTALYA (A.A) - Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, son bir yılda 70 milyon lira değerinde üç projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, Antalyada 20 milyon lira değerinde tek kalemde yapılmış proje yok dedi.
     Antalya Genç İşadamları Derneğinin (ANTGİAD) 2012 yılı 5. Genişletilmiş Üye Toplantısına konuk olan Başkan Hakan Tütüncü, Ramada Oteldeki toplantıda projelerini anlattı.
     Tütüncü, Kepez Belediyesi olarak son bir yılda maliyetleri 40, 20 ve 10 milyon lira olan üç projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, Bir yılda 70 milyon lira değerinde üç proje. Antalyada 20 milyon lira değerinde tek kalemde yapılmış proje yok dedi.
     Hakan Tütüncü, 1996 yılında imar planı yapılan, ancak bugüne kadar atıl halde kalan Orman Ürünleri Sanayi AŞ (ORÜS) alanına, Antalyanın en büyük Kongre ve Sergi Merkezini inşa edeceklerini söyledi. Mimarlar Odası tarafından yapılan yarışmada birinci olan projeyi, ORÜS alanında hayata geçireceklerini dile getiren Tütüncü, 2 bin kişilik çok amaçlı kongre salonu, 500 kişilik salon, 300 kişilik nikah salonu, sergi-fuaye ve sosyal alanları ile merkezin Kepeze şehir kimliği kazandıracağını vurguladı. Tütüncü, 40 milyon lira değerindeki projeyi bir yılda tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti.
     Yıllardır özlem duyulan yüzme havuzu, Kepezde hayat buluyor diyen Başkan Hakan Tütüncü, yaklaşık 50 bin metrekare alana kurulu, tam olimpik yüzme havuzu, 2 sentetik futbol sahası, 2 basketbol sahası, 4 sinema salonu, gençlik merkezi, masal parkı ve sosyal tesisleri bulunan projenin temelini de önümüzdeki günlerde atacaklarını bildirdi. Tütüncü, 20 milyon liraya mal olacak projenin, temeli atıldıktan bir yıl sonra hizmete açılacağını dile getirdi.
     Kepez Kent Ormanı ile Antalyaya yeni bir yaşam alanı kazandırdıklarını belirten Tütüncü, bu projenin devamı niteliği taşıyan Meşe Kapısında 3 bin kişilik açık hava tiyatrosu, 5 bin metre yürüyüş ve bisiklet parkuru yaptıklarını söyledi. Projeyi 4 ayda tamamlamayı taahhüt ettiklerini hatırlatan Hakan Tütüncü, 10 milyon liraya mal olan açık hava tiyatrosunun, Arif Nihat Asya ismiyle 15 Hazirana kadar Antalyalıların hizmetine açılacağını kaydetti.
     Alt kademe belediyesi olarak bütçelerinin çok üstünde yatırımlara imza attıklarına değinen Tütüncü, üç yıl içinde tamamen öz kaynaklarla 130 milyon lira yatırım yaptıklarını vurguladı. Görevlerinin 14üncü ayında belediyenin 28 milyon lira olan geçmiş dönem borçlarını da ödediklerini ifade eden Başkan Tütüncü, ayrıca belediye çalışanlarına alacaklarını ödediklerini anlattı.
     ANTGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Mustafa Alanyalı, Tütüncüye katılımından dolayı teşekkür ederek plaket verdi.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Başkan Tütüncü ANTGİADın konuğu oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER